Cantaretul Justin Timberlake pare sa fi readus intr-adevar cuvantul "sexy" in muzica pop, gratiei piesei sale "SexyBack" din 2006, potrivit unui studiu care a evidentiat modul in care versurile din cantecele pop s-au schimbat in ultimii 50 de ani.

Un artist american a creat o serie de grafice uluitoare, care detaliaza popularitatea de care se bucura anumite cuvinte-cheie in versurile pieselor din topul american Billboard.

Graficele arata ca de fapt, dupa piesa de succes "SexyBack" lansata de Justin Timberlake in 2006, cuvantul "sexy" a cunoscut intr-adevar o crestere spectaculoasa de popularitate in versurile cantecelor pop, scrie MEDIAFAX.

Artistul si cercetatorul Nickolay Lamm a creat acele grafice in cadrul proiectului intitulat "Money, Love and Sex", care analizeaza tendintele care se exprima in versurile pieselor incluse in topul Billboard. Graficele monitorizeaza popularitatea anumitor cuvinte-cheie si prezinta felul in care utilizarea lor a crescut sau a scazut de-a lungul timpului.

"Multe dintre cantecele difuzate la radio sunt foarte explicite din punct de vedere sexual si nu sunt singurul care a remarcat acest lucru", a spus autorul graficelor pentru MailOnline.

"Banuiam ca acele cantece vechi, din anii '60 pana in anii '80, aveau versuri care erau mult mai prietenoase si care vorbeau despre iubire. Am vrut sa vad daca presupunerea mea era corecta", a adaugat el.

Nickolay Lamm a colaborat cu un informatician programator pentru a alcatui o uriasa baza de date cu versuri muzicale. Initial, proiectul a fost creat pentru a analiza doar trei cuvinte - "bani", "iubire" si "sex".

Totusi, dupa ce a construit programul, Lamm a decis sa ii extinda scopul initial: "M-am gandit sa verific mai multe cuvinte, iar proiectul a inceput sa creasca din acel moment".

Dupa ce a decis sa isi extinda analiza, Lamm a adaugat cuvinte precum "casa", "singur", "iarba" (marijuana) si "posterior".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.