Actorul Leonardo DiCaprio a donat suma de 3 milioane de dolari organizatiei de conservare a oceanelor Oceana, cu scopul promovarii unei campanii de interzicere a utilizarii plaselor de pescuit in largul coastei californiene.

"Protejarea oceanelor planetei si a speciilor marine este (...) un imperativ moral pe care trebuie sa il constientizam. Sper ca aceasta donatie va ajuta Oceana sa continue activitatea formidabila pe care o desfasoara zi de zi pentru oceanele noastre", se arata intr-o declaratie data publicitatii in numele actorului.

"Sprijinul lui Leo pentru campania de a interzice plasele de pescuit in largul Californiei va ajuta Oceana sa protejeze numeroasele specii de rechini si alte animale marine, precum si habitatele oceanice din Oceanul Pacific si Arctic", a declarat Andy Sharpless, director executiv al organizatiei Oceana, scrie MEDIAFAX.

Leonardo DiCaprio, cunoscut pentru implicarea sa in proiecte ecologiste, a mai donat, in noiembrie 2013, suma de 3 milioane de dolari pentru World Wildlife Fund, o organizatie de protejare a animalelor.

Pe de alta parte, Leonardo DiCaprio a intrat la sfarsitul anului trecut in vizorul organizatiei pentru drepturile animalelor PETA, deoarece a filmat o scena alaturi de un cimpanzeu in pelicula "Lupul de pe Wall Street", de Martin Scorsese. Actorul a fost indemnat de organizatia respectiva, printr-o petitie, sa nu mai filmeze vreodata alaturi de primate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.