Televiziunea Romana anunta ca 159 de piese au fost inscrise in cursa pentru desemnarea reprezentantului Romaniei la concursul Eurovision 2014, cu 11 mai multe decat la selectia de anul trecut, iar dintre acestea au fost validate 150.

Dintre cele 159 de piese inscrise in concurs, 150 au fost validate in urma verificarii dosarului de inscriere, iar 9 au fost respinse, neindeplinind toate conditiile impuse de Regulament. Din totalul pieselor inscrise, 71 au fost trimise organizatorilor prin e-mail, iar 88 au ajuns in plicuri la Registratura TVR.

Numararea si verificarea plicurilor continand melodiile trimise s-a desfasurat luni, 17 februarie, si marti, 18 februarie, la sediul TVR, cand documentele au fost deschise si verificate in prezenta unui notar autorizat.

Perioada de inscrieri pentru etapa nationala a concursului s-a incheiat vineri, 14 februarie, la ora 20.00, pentru inscrierile expediate in plicuri si la ora 00.00, pentru cele trimise prin e-mail. Vedete autohtone, dar si multi compozitori straini - italieni, spanioli, greci, belgieni, norvegieni - spera sa reprezinte Romania la concursul de la Copenhaga, din luna mai.

Cei care au trecut de verificarea dosarului intra la preselectie, miercuri si joi (19 si 20 februarie), cand juriul de specialitate va alege cel mult 12 piese pentru finala nationala.

Tudor Turcu, VH2, Vizi Imre, Blaxy Girls, Dan Helciug, Stefan Stan, Paula si Ovi, Bere Gratis, Mirela Vaida, Naomi, Anthony Icuagu, Jazzy Jo, The Zuralia Orchestra, Orlando Ivan (Radio 21), Silvia Dumitrescu, Ozana Barabancea, Andrei Leonte, Cobzality feat. Matilda Pascal Cojocarita, Andreea Olariu, Renée Santana, Alexandra Craescu, Cezar Dometi si alte nume devenite celebre in concursurile de talente se numara printre cei care ar putea fi vazuti pe scena concursului, daca piesele lor vor trece de preselectia din 19 si 20 februarie. In aceeasi competitie intra si cateva compozitii semnate de vedete precum Smiley, Marius Moga si Cristian Faur, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
SAGA Festival - RECORD de bilete vândute și extinderea spațiului de...
SAGA Festival - RECORD de...

Melodia castigatoare va fi aleasa pe 1 martie, intr-un spectacol televizat, cu public, desfasurat la Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu" din Brasov, spectacol prin care posturile TVR isi lanseaza grilele de programe pentru aceasta primavara.

"Anul acesta, pe 1 martie, pregatim un spectacol pe care noi ni-l dorim extraordinar: spectacolul lansarii grilelor de primavara ale TVR si finala in care alegem reprezentantul Romaniei pentru Eurovision 2014. Pe 1 martie, acum 46 de ani, se lansa Cerbul de Aur, prima sa editie fiind la Brasov, la Teatrul Sica Alexandrescu. Avem toate motivele sa ne intoarcem la Brasov si va asteptam pe toti sa ne fiti alaturi!", a spus Liana Stanciu, sefa delegatiei Romaniei la Eurovision.

Pe site-ul oficial al competitiei, eurovision.tvr.ro, se gasesc toate informatiile despre concurs, dar si noutatile din tara si din strainatate pe subiectul Eurovision.

Citeste si:
Ponta: Socrul meu a avut mandat de interceptare totala in 2014
Ponta: Socrul meu a avut...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.