Judecatorii din statul Connecticut nu au pe rol nicio cercetare penala a regizorului Woody Allen, care, sambata, a fost acuzat public de una dintre fiicele lui adoptive ca ar fi fost agresata sexual de acesta, in 1992, cand avea varsta de sapte ani, conform Reuters.

Desi in 1993 a avut loc o ancheta, un procuror a decis, sa nu il puna sub acuzare pe Woody Allen, care a negat acuzatiile. Expertii legali au afirmat ca, intre timp, statutul prescrierii extinctive probabil a expirat, transmite MEDIAFAX.

Dupa deschiderea, in 1993, a unei anchete in statul Connecticut (unde locuia familia cineastului, in apropiere de New York), un procuror a considerat ca existau "motive suficiente" pentru a-l pune sub acuzare pe Woody Allen, dar a renuntat sa o faca, intrucat tanara Dylan era "prea fragila" in acea vreme.

"Nu avem nicio investigatie in curs. Daca am primi o plangere, a examina-o, desigur, asa cum procedam cu orice plangere, si am lua masurile necesare", a declarat Mark Dupuis, un purtator de cuvant al Departamentului de justitie infractionala din Connecticut, adaugand ca orice acuzatii necesita o plangere prealabila.

Dylan Farrow, acum in varsta de 28 de ani, a oferit detalii despre presupusul abuz sexual intr-o scrisoare deschisa publicata pe blogul publicatiei New York Times, afirmand ca incidentul a avut loc la domiciliul din Connecticut al mamei sale, actrita si fosta partenera a lui Woody Allen, Mia Farrow.

In cursul zilei de duminica, Woody Allen a respins, intr-un comunicat de presa, acuzatiile formulate de fiica lui adoptiva, considerandu-le "false si rusinoase". In acelasi comunicat, purtatoarea de cuvant a regizorului, Leslee Dart, a reamintit ca, la acea vreme, "o ancheta minutioasa a fost realizata de experti independenti mandatati de un tribunal" si ca acestia "au ajuns la concluzia ca nu a existat o dovada credibila de agresiune".

Legile statului Connecticut prevad ca un judecator care primeste o plangere de abuz sexual a unui minor are la dispozitie cinci ani pentru a pune sub inculpare persoana impotriva careia s-a facut plangerea. Dylan Farrow sustine ca a fost agresata in 1992.

Citeste si:
Festivalul Cannes 2022: TOP 10 filme care merită urmărite la ediția...
Festivalul de Film de la...

"Woody Allen nu a fost condamnat niciodata pentru nicio infractiune, iar faptul ca el a scapat dupa tot ceea ce mi-a facut mi-a bantuit toata tineretea", a adaugat fiica adoptiva a cineastului, care a acuzat Hollywoodul ca a inchis ochii in fata acelor acuzatii, continuand sa il premieze pe cineast.

Cel mai recent film al acestuia, "Blue Jasmine", a primit pe 16 ianuarie trei nominalizari la premiile Oscar, iar Woody Allen, autor a peste 40 de filme care i-au adus deja patru premii Oscar, a primit luna trecuta si un Glob de Aur special pentru intreaga cariera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.