Dylan Farrow, fiica adoptiva a lui Woody Allen, l-a acuzat, sambata, pe regizorul american, spunand ca acesta a agresat-o sexual in copilarie, exprimandu-se astfel pentru prima data in mod public in legatura cu o acuzatie veche de peste 20 de ani.

Dylan Farrow, in varsta de 28 de ani, pe care Woody Allen a adoptat-o cu actrita Mia Farrow pe vremea cand formau un cuplu, a afirmat intr-o scrisoare deschisa, publicata pe blogul cotidianului The New York Times, ca a fost agresata sexual la varsta de sapte ani, in podul locuintei familiale.

"Cand aveam sapte ani, Woody Allen m-a luat de mana si m-a dus intr-un mic pod slab luminat de la etajul al doilea al casei noastre. Mi-a spus sa ma lungesc pe burta si sa ma joc cu trenul electric al fratelui meu. Si m-a agresat sexual", a spus Dylan Farrow.

"Imi vorbea in timp ce imi facea acel lucru, murmurandu-mi ca sunt o fetita cuminte, ca acela era secretul nostru, promitandu-mi ca vom merge la Paris si voi fi un star de cinema", a adaugat ea, potrivit MEDIAFAX.

Tanara femeie spune ca i-a vorbit mamei sale, in epoca, despre acele lucruri.

In 1992, Mia Farrow l-a acuzat pe Woody Allen ca a agresat-o pe Dylan. Actrita se afla intr-un conflict feroce cu regizorul pentru tutela copiilor lor, dupa ce a descoperit ca Woody Allen avea o relatie cu una dintre celelalte fiice adoptate ale sale, Soon-Yi Previn, pe atunci in varsta de 20 de ani. Mia Farrow o adoptase pe Soon-Yi in timpul unei casatorii anterioare. Woody Allen, in varsta de 78 de ani, s-a casatorit cu tanara Soon-Yi in 1997.

Regizorul, care nu a fost niciodata pus sub acuzare, a negat intotdeauna cu tarie ca ar fi agresat-o pe Dylan Farrow.

In 1992, el a acuzat-o pe Mia Farrow ca ar fi manipulat, din ranchiuna, "in mod rusinos, niste copii inocenti".

In 1994, un tribunal newyorkez a decis sa ii refuze dreptul de a putea sa o viziteze pe Dylan. Doi terapeuti au considerat in acea vreme ca nu era in interesul tinerei de a fi "constransa" sa il vada pe tatal ei adoptiv.

Citeste si:
Festivalul Cannes 2022: TOP 10 filme care merită urmărite la ediția...
Festivalul de Film de la...

"Woody Allen nu a fost condamnat niciodata pentru nicio infractiune, iar faptul ca el a scapat dupa tot ceea ce mi-a facut mi-a bantuit toata tineretea", a adaugat fiica adoptiva a cineastului, care a acuzat Hollywoodul ca a inchis ochii in fata acelor acuzatii, continuand sa il premieze pe cineast.

Cel mai recent film al acestuia, "Blue Jasmine", a primit pe 16 ianuarie trei nominalizari la premiile Oscar, iar Woody Allen, autor a peste 40 de filme care i-au adus deja patru premii Oscar, a primit luna trecuta si un Glob de Aur special pentru intreaga cariera.

"Chinul meu a fost agravat de Hollywood", spune Dylan Farrow. "Toata lumea, cu exceptia unora (care sunt eroii mei), a inchis ochii. Cei mai multi au preferat sa accepte ambiguitatea, sa spuna «cine stie ce s-a intamplat» si sa pretinda ca totul era bine".

Citeste si:
Gabriela Firea: E strigător la cer, dar aproape în fiecare zi un...
Gabriela Firea: E strigător...

"Woody Allen este un exemplu viu pentru modul in care societatea noastra ii neglijeaza pe supravietuitorii agresiunilor si abuzurilor sexuale", a adaugat Dylan Farrow.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.