Actrita britanica Helen Mirren va fi recompensata cu cea mai inalta distinctie - Fellowship - ce va fi acordata la gala de decernare a premiilor oferite de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), pe 16 februarie, la Londra.

Recompensata deja cu Oscar si cu BAFTA, actrita Helen Mirren va primi acest trofeu in semn de recunoastere pentru contributia ei extraordinara adusa industriei cinematografice, au precizat organizatorii galei BAFTA.

Printre actorii si cineastii recompensati de-a lungul anilor cu BAFTA Fellowship se numara nume precum Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock, Steven Spielberg, Sean Connery, Elizabeth Taylor, Judi Dench, Vanessa Redgrave si Martin Scorsese.

"Aceasta este cea mai mare recompensa profesionala pe care pot sa mi-o imaginez, cu siguranta una la care nu am visat niciodata pe vremea cand eram eleva la Westcliff-on-Sea, in comitatul Essey. Faptul ca m-am alaturat acelei liste de nume legendare este coplesitor", a declarat Helen Mirren, potrivit MEDIAFAX.

Helen Mirren, a carei cariera in cinematografie a inceput in anii '70, are o relatie speciala cu aceste premii britanice, fiind recompensata cu patru BAFTA, inclusiv unul pentru rolul din "Regina/ The Queen", un rol care i-a adus si premiul Oscar pentru cea mai buna actrita.

Helen Mirren a inceput sa joace inca din liceu, iar mai tarziu a facut studii clasice de actorie la New College of Speech and Drama din Londra. La 20 de ani, ea s-a alaturat Teatrului National pentru Tineret, unde si-a facut debutul pe scena in rolul Cleopatrei, dupa care a jucat in numeroase piese de William Shakespeare. Desi Mirren este deseori descrisa ca fiind cea mai respectata actrita clasica a Marii Britanii, ea a fost mereu dispusa sa iasa din zona sigura a conventionalului, asa cum poate fi observata in filme precum "Cal" si "Monteriano". In ambele productii, ea joaca roluri de femei mature indragostite de barbati mai tineri.

Actrita britanica, a carei cariera stralucita include roluri notabile precum cele din "Age of Consent" (regizat de Michael Powell, 1969), "Calendar Girls" (regizat de Nigel Cole, 2003) si "Gosford Park" (regizat de Robert Altman, 2001), a primit recent si un premiu pentru intreaga cariera, la cea de-a 25-a gala a premiilor Academiei de Film Europene, in 2012.

Citeste si:
Tily Niculae și-a început cariera la doar 16 ani. Cât de greu i-a...
Tily Niculae și-a început...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.