Quentin Tarantino a actionat luni in instanta compania media Gawker, la un tribunal din Los Angeles, pentru incalcarea legilor de copy-right, dupa ce pe site-ul institutiei a aparut un link de pe care putea fi descarcat scenariul celui mai recent film al sau, "The Hateful Eight".

Pe de alta parte, John Cook, editorul companiei Gawker, a negat luni acuzatiile de incalcare a drepturilor de autor, intr-un anunt aparut pe site, afirmand ca Gawker nu a publicat scenariul de 146 de pagini al celui mai recent western al lui Tarantino, ci doar a distribuit un link catre un site de pe care se putea descarca materialul respectiv.

In documentele supuse instantei, scenaristul si regizorul Quentin Tarantino sustine ca Gawker Media a promovat si raspandit copii neatorizate ale scenariului, care a ajuns fara permisiunea sa in domeniul public, si cere despagubiri de un milion de dolari pentru ambele plangeri de incalcare a drepturilor de autor, scrie MEDIAFAX.

In procesul intentat de Tarantino figureaza si site-ul AnonFiles.com, catre care trimitea linkul companiei Gawker, si de pe care se poate descarca scenariul. In acest sens, John Cook a afirmat ca Gawker nu are nicio legatura cu scurgerea scenariului pe internet, adaugand ca nu stie cine a descarcat acest document pe AnonFiles.com.

AnonFiles.com permite utilizatorilor sa incarce si sa descarce in retea fisiere, pastrandu-si anonimatul, iar termenii si conditiile site-ului prevad ca utilizatorii pot raspunde in fata legii pentru materialele ilegale, care incalca drepturile de autor, iar fisierele ilegale vor fi sterse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.