Filmul "Whiplash", de Damien Chazelle - povestea unui tobosar si a profesorului sau de muzica -, a castigat marele premiu al juriului si marele premiu al publicului pentru lungmetraj de fictiune american, la cea de-a 30-a editie a Festivalului Sundance (16 - 26 ianuarie), informeaza variety.com.

Gala celei de-a 30-a editii a Festivalului de Film Sundance a avut loc sambata seara, in Park City, o statiune montana din statul american Utah, acesta fiind al doilea an consecutiv cand cele doua premii sunt acordate aceluiasi lungmetraj.

In 2013, lungmetrajul "Fruitvale Station", regizat de cineastul debutant Ryan Coogler, a castigat marele premiu al juriului pentru film de fictiune american, dar si marele premiu al publicului, transmite MEDIAFAX.

Tot sambata seara, marele premiu al juriului pentru documentar american a revenit peliculei "Rich Hill", despre saracia din orasele din Statele Unite ale Americii, regizat de Tracy Droz Tragos si Andrew Droz Palermo. Premiul publicului la aceeasi categorie a fost castigat de "Alive Inside: A Story of Music & Memory", un film despre tratarea prin intermediul muzicii a pacientilor cu maladia Alzheimer.

Marele premiu al juriului pentru film international i-a revenit peliculei "To Kill a Man", regizat de Alejandro Fernandez Almendras, iar "Return to Homs", de Talal Derki, care vorbeste despre efectele razboiulul civil din Siria, a castigat marele premiu al juriului pentru documentar international.

Totodata, premiul publicului pentru un film international a fost castigat de "Difret", de Zeresenay Berhane Mehari, iar "The Green Prince", de Nadav Schirman, a castigat premiul publicului pentru documentar international.

Premiul pentru cel mai bun regizor al unui film american a fost castigat de Cutter Hodierne, pentru pelicula "Fishing Without Nets", in timp ce Ben Cotner si Ryan White au castigat premiul pentru cel mai bun regizor de documentar american, pentru filmul "The Case Against 8".

Citeste si:
Andreea Bălan, mesaj neașteptat după ce a pierdut marele premiu...
Andreea Bălan, mesaj...

Premiul special al juriului pentru un documentar american a fost castigat de "The Overnighters", de Jesse Moss, iar premiul special al juriului pentru folosirea animatiei intr-un documentar i-a revenit peliculei "Watchers of the Sky", de Edet Belzberg.

Festivalul de Film Sundance are loc in fiecare an, in Utah, si este unul dintre cele mai mari evenimente de profil dedicate cinematografiei independente din Statele Unite ale Americii. Festivalul este considerat unul dintre evenimentele de top care ajuta la descoperirea unor noi staruri din lumea filmului.

Festivalul Sundance, infiintat de actorul Robert Redford pentru a oferi vizibilitate productiei independente americane si internationale, adeseori eclipsata de marile studiouri, a devenit locul inconturnabil de intalnire pentru cineastii independenti - chiar daca reprezentantii Hollywoodului vin adeseori la Sundance pentru a repera viitoarele talente -, dar si cea mai mare piata de film din Statele Unite.

Citeste si:
Festivalul de Film Sundance, desfiintat?
Festivalul de Film Sundance,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.