Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) va fi prezentat la New York, la Best Fest Film Series, un eveniment initiat de Centrul Cultural The Town Hall si directorul acestuia, M.A. Papper, care celebreaza cele mai interesante zece evenimente de profil din lume.

Una dintre marcile de traditie ale orasului New York, cladirea istorica Town Hall, inaugurata in 1921, gazduieste concerte, spectacole de teatru si dans, lecturi si alte evenimente culturale, la care asista peste 200.000 de spectatori, in fiecare an.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Best Fest Film Series debuteaza pe 3 februarie, cu o seara speciala dedicata TIFF-ului, in prezenta directorului artistic al festivalului, Mihai Chirilov. Acesta va discuta despre selectie, concept si despre lucrurile care fac TIFF-ul unic in peisajul festivalier international, va prezenta posterele originale ale celor 12 editii ale evenimentului si cateva dintre trailerele memorabile din istoria festivalului clujean.

Un invitat american care a fost la TIFF va povesti despre experienta lui traita la festival, dupa care spectatorii vor avea ocazia sa vizioneze filmul "Despre oameni si melci", regizat de Tudor Giurgiu. Seara se va incheia cu o sesiune de intrebari si raspunsuri.

"Spectatorii vor avea ocazia rara de a vedea filme extraordinare, de a afla lucruri noi despre arta si cultura cinematografica din alte tari si de a experimenta cele mai bune si incitante festivaluri de film din lume, in prezentarea celor care le organizeaza", se arata pe site-ul oficial al The Town Hall.

"Decizia celor de la Town Hall de a include TIFF-ul in cadrul acestei serii si prezenta festivalului clujean in cadrul evenimentelor de pe Broadway ne onoreaza. Mai mult, ineditul acestei initiative si faptul ca TIFF-ul deschide aceasta serie dedicata celor mai excitante festivaluri internationale mi-au dat ocazia de a concepe cap-coada o seara, sper eu, cat mai atractiva si mai fun pentru cei prezenti la eveniment", a declarat Mihai Chirilov.

Printre festivalurile incluse in selectia primei editii a Best Fest Film Series se afla Slamdance Film Festival (Utah, SUA), Rotterdam International Film Festival (Olanda) si Morelia International Film Festival (Mexic).

Citeste si:
Massif free your wild side
Massif free your wild side

In cei 12 ani de existenta, TIFF a devenit un brand recunoscut nu numai pentru calitatea programelor prezentate, ci si pentru organizarea excelenta, atmosfera efervescenta si multitudinea de evenimente. Anul trecut, circa 62.000 de spectatori au luat parte la cele peste 400 de proiectii si evenimente, in zece zile de festival.

TIFF este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc.

Editia a 13-a a festivalului va avea loc intre 30 mai si 8 iunie, la Cluj-Napoca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.