James Cameron a castigat procesul pe care i l-a intentat, in decembrie 2011, scenaristul Bryant Moore, care l-a acuzat pe regizorul canadian ca i-a furat scenariul pentru filmul "Avatar" si i-a cerut despagubiri de 2,5 miliarde de dolari, potrivit tmz.com.

Conform tmz.com, care a obtinut documentele instantei, un judecator a clasat cazul lui Bryant Moore, motivand ca intriga scenariului sau este "palpabil diferita" de ce se intampla in "Avatar".

Conform judecatorului care s-a ocupat de caz, asemanarile referitoare la intriga SF, combinata cu o poveste de dragoste, este prea vaga pentru a fi protejata de dreptul de autor, scrie MEDIAFAX.

In 2011, scenaristul Bryant Moore l-a dat in judecata pe James Cameron sustinand ca regizorul canadian ar fi preluat conceptul filmului "Avatar" din doua scenarii care ii apartin, "Aquatica" si "Descendants: The Pollination", potrivit dailymail.co.uk.

Acesta nu este singurul proces de plagiat care i-a fost intentat regizorului James Cameron: tot in decembrie 2011, Eryc Ryder a depus plangere la tribunal pentru asemanarile dintre filmul "Avatar" si scenariul scris de el pentru filmul "KRZ 2068", iar in iulie 2013, artistul britanic Roger Dean l-a dat in judecata pe regizorul canadian deoarece acesta i-ar fi copiat ideile in film, cerand despagubiri in valoare de 50 de milioane de dolari.

Filmul "Avatar" a inregistrat cele mai mari incasari din toate timpurile, 2,8 miliarde de dolari de la lansarea sa, in 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.