Romania va participa in partea a doua a celei de-a doua semifinale la Eurovision Song Contest 2014, care se va desfasura la Copenhaga, potrivit unui comunicat remis de reprezentantii Societatii Romane de Televiziune (SRTv)

Conform sursei citate, luni, la 15.00 (ora Romaniei), la Copenhaga, orasul care va gazdui Eurovision Song Contest din acest an, a avut loc tragerea la sorti pentru impartirea tarilor participante in cele doua semifinale ale competitiei. Piesa care va reprezenta Romania la Eurovision 2014 va fi ascultata in partea a doua a celei de-a doua semifinale a concursului, la fel ca si anul trecut.

Impartirea tarilor participante pe semifinale este urmatoarea: Semifinala 1 - prima parte: Suedia, Albania, Islanda, Rusia, Letonia, Azerbaidjan, Armenia si Estonia; Semifinala 1 - partea a doua: Belgia, Ungaria, Moldova, Muntenegru, San Marino, Portugalia, Ucraina si Olanda; Semifinala 2 - prima parte: Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta; Semifinala 2 - partea a doua: Macedonia, Finlanda, Irlanda, Romania, Slovenia, Belarus, Grecia si Elvetia, scrie MEDIAFAX.

Dintre tarile calificate direct in finala (tara gazda - Danemarca, respectiv Italia, Franta, Spania, Germania, Marea Britanie), in prima semifinala vor vota Spania, Franta si Danemarca, iar in cea de-a doua semifinala, Germania, Italia si Marea Britanie.

In ceea ce priveste selectia nationala din Romania, cei care doresc sa participe la Eurovision in acest an pot sa se inscrie pana pe 14 februarie. Etapa de inscrieri a inceput din 15 ianuarie.

Detalii despre concurs si Regulamentul oficial al competitiei pot fi gasite pe eurovision.tvr.ro. Societatea Romana de Televiziune a confirmat, pe 8 ianuarie, participarea la Eurovision si in 2014.

Intre 19 si 20 februarie va avea loc preselectia (un juriu de specialitate va audia piesele inscrise in concurs), iar pe 20 februarie vor fi anuntate cele maximum 12 melodii finaliste.

Citeste si:
Irina Rimes, reacție dură după ce a fost comparată cu Theo Rose:...
Irina Rimes, reacție dură...

Pe 1 martie va avea loc selectia nationala a Eurovision, in care va fi aleasa melodia castigatoare, in cadrul unul spectacol televizat, cu public.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.