Meryl Streep, care i-a inmanat marti Emmei Thompson premiul pentru cea mai buna actrita la gala National Board of Review Awards, pentru rolul din "Saving Mr. Banks: in cautarea povestii", l-a criticat vehement pe Walt Disney pentru vederile sale sexiste si antisemite, potrivit contactmusic.com.

In discursul ce a insotit inmanarea premiului, Meryl Streep a pus accentul pe atitudinea "bigota" fata de femei a lui Walt Disney, reflectata in strategiile companiei sale de productie.

"Unii dintre asociatii acestuia au relatat ca Walt Disney nu agrea femeile", a declarat actrita, inainte de a-i inmana premiul Emmei Thompson.

"Disney, care a adus bucurie, dupa cum stim, in viata a miliarde de oameni a fost probabil rasist (...) sau a avut anumite inclinatii rasiste. El a format si a sustinut un grup de lobby antisemit din industrie. si a fost, fara indoiala, dupa cum arata strategiile companiei sale, un bigot sexist", a continuat actrita.

Aceasta si-a exemplificat afirmatiile citand dintr-o scrisoare din 1938 a lui Walt Disney, adresata unei tinere din Arkansas, care dorea sa participe la un program de formare in domeniul crearii desenelor animate.

"Femeile nu au nicio contributie creativa in legatura cu pregatirea desenelor animate pentru proiectarea pe marele ecran, deoarece aceasta sarcina este realizata in intregime de tineri. Din acest motiv, fetele nu sunt luate in considerare pentru scoala de pregatire", preciza Disney in scrisoare.

Meryl Streep a explicat ca a ales acest discurs critic la adresa lui Disney, "ca omagiu fata de Emma (...) deoarece este o feminista convinsa (...), ca si mine!".

Emma Thompson a primit premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal, la gala National Board of Review Awards, interpretand rolul lui P.L. Travers, autoarea cartii pentru copii "Mary Poppins", in filmul "Saving Mr. Banks: in cautarea povestii/ Saving Mr. Banks", regizat de John Lee Hancock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.