Societatea Romana de Televiziune (SRTv) confirma participarea la Eurovision si in 2014, melodia care va reprezenta Romania la acest concurs european urmand sa fie aleasa in cadrul selectiei nationale ce se va desfasura pe 1 martie.

Conform sursei citate, TVR considera ca "Romania si romanii merita eforturile financiare necesare pentru a participa la acest eveniment important".

Decizia participarii la Eurovision a fost comunicata European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului. Cei care doresc sa intre in selectia nationala se vor putea inscrie in competitie in perioada 15 ianuarie - 14 februarie (depunerea sau trimiterea pieselor si a documentelor prevazute de Regulament la TVR sau prin e-mail pe adresa eurovision@tvr.ro).

Intre 19 si 20 februarie va avea loc preselectia (un juriu de specialitate va audia piesele inscrise in concurs), iar pe 20 februarie vor fi anuntate cele maximum 12 melodii finaliste. Pe 1 martie va avea loc selectia nationala a Eurovision, in care va fi aleasa melodia castigatoare, in cadrul unul spectacol televizat, cu public, scrie MEDIAFAX.

Cei care doresc sa participe la selectie pot trimite pe adresa TVR – Calea Dorobantilor, nr. 191, sector 1, Bucuresti sau pot depune la Registratura TVR un plic inchis cu urmatoarele documente: un CD, continand varianta finala a piesei si o versiune negativ in format WAV. Plicul trebuie sa contina urmatoarele informatii legate de piesa: titlul, numele compozitorului (compozitorilor), numele autorului (autorilor) versurilor, numele interpretilor si al producatorului (publisher-ului), daca exista.

Melodia inscrisa nu trebuie sa fi fost lansata comercial si/sau interpretata public (integral sau partial) inainte de 1 septembrie 2013. Depunerea pieselor la Registratura TVR (intrarea din strada Ermil Pangrati) se poate face in intervalul orar 8.00 – 20.00, iar expedierea prin posta trebuie realizata pana la data de 14.02.2014 (data postei).

Citeste si:
SAGA Festival - RECORD de bilete vândute și extinderea spațiului de...
SAGA Festival - RECORD de...

Piesele inscrise in concurs nu trebuie sa depaseasca 3 minute, iar varsta minima a interpretilor trebuie sa fie de 16 ani impliniti la data finalei internationale, conform Regulamentului EBU. Informatii suplimentare pot fi gasite pe eurovision.tvr.ro, sectiunea Regulament, incepand cu 12 ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.