Cantaretul Phil Everly, care a facut parte din trupa de rock'n'roll Everly Brothers, a murit vineri, la un spital din Burbank, California, la varsta de 74 de ani, a declarat un purtator de cuvant al institutiei medicale.

Patricia Aidem, purtator de cuvant al spitalului Providence St. Joseph Medical Center din Burbank, California, a confirmat moartea cantaretului, insa nu a oferit detalii suplimentare, precizand ca aceasta este dorinta familiei.

Potrivit variety.com, Phil Everly a murit in urma unor complicatii aparute din cauza unei boli pulmonare obstructive cronice. Phil Everly s-a nascut pe 19 ianuarie 1939, in Chicago, scrie MEDIAFAX.

La sfarsitul anilor 1950 si inceputul anilor 1960, Phil Everly si fratele sau, Don, si-au castigat un loc meritat in elita muzicala datorita muzicii lor in perfecta armonie si a versurilor sentimentale.

Cei doi frati au luat contact cu muzica inca din copilarie, parintii lor fiind cantaretii de muzica country Margaret si Ike Everly. Astfel, fratii au cantat alaturi de parintii lor in spectacole live si la radio. La mijlocul anilor '50, cand erau adolescenti, s-au mutat in Nashville pentru a deveni compozitori.

Publicatia Rolling Stone a etichetat Everly Brothers ca fiind "cel mai important duo vocal rock", influentand trupe ca The Beatles, Beach Boys, Simon & Garfunkel si multe altele.

Everly Brothers au inregistrat foarte multe piese care au devenit hituri, de-a lungul timpului.

Cei doi au intrat in lumea muzicala in calitate de compozitori, iar, in 1957, au semnat un contract cu Cadence Records. Trupa a devenit cunoscuta pe plan international in urmatorii cinci ani, piese precum "Bye Bye Love", "Wake Up Little Susie", "When Will I Be Loved" si "All I Have to Do Is Dream" fiind ascultate in intreaga lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.