Actorul Peter O'Toole, nominalizat de opt ori la premiile Oscar, a murit sambata, la varsta de 81 de ani, intr-un spital din Londra, a anuntat agentul de presa al starului, citat de MEDIAFAX.

Aclamatul actor, care a reusit sa invinga un cancer la stomac in anii 1970, a murit la spitalul Wellington din Londra, dupa o lunga suferinta, a anuntat Steve Kenis, agentul sau de presa.

In iulie anul trecut, actorul irlandez de teatru si film Peter O'Toole, devenit celebru gratie rolului din filmul "Lawrence al Arabiei" (1962), a anuntat ca se retrage din activitate.

Intr-un comunicat citat de revista People, actorul declara: "Pentru mine, a sosit timpul sa arunc prosopul. Sa ma indepartez de scena si de cinema. Nu mai am inima pentru a mai face asta. Nu voi reveni".

Fiu al unui agent de pariuri irlandez, Peter O'Toole, actorul blond cu ochi albastri, si-a petrecut tineretea in nordul Angliei. Dupa liceu, a devenit jurnalist si a lucrat pentru serviciul de comunicatii din Marina Regala britanica, inainte de a deveni actor.

A urmat cursurile Academiei regale de arte dramatice in compania lui Albert Finney, Alan Bates si Richard Harris, viitori actori celebri.

A urcat pe scena pentru prima data la varsta de 17 ani, la Londra, si a jucat apoi in drame de Shakespeare, inainte de a da lovitura si pe marele ecran cu filmul "Lawrence al Arabiei", in regia lui David Lean.

Probleme de sanatate, atribuite initial alcoolismului, dar care s-au dovedit ulterior a fi fost cauzate de un cancer la stomac, i-au amenintat cariera si viata in anii 1970, dar O'Toole a depasit aceste obstacole, renuntand la alcool.

In Memoriam: 10 mari personalitati care ne-au parasit in 2013


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.