Lungmetrajul "Pozitia copilului", regizat de Calin Peter Netzer, se numara printre filmele europene din 2013 preferate de jurnalistii si criticii de cinema care colaboreaza cu prestigiosul portal cinematografic Cineuropa.org.

Odata cu sosirea sfarsitului de an, 18 jurnalisti si critici de film care colaboreaza cu portalul web Cineuropa - un site in patru limbi straine care promoveaza cinematografia europeana - au alcatuit fiecare un Top 5 cu peliculele europene preferate ce au fost lansate in 2013.

Potrivit MEDIAFAX, filmele selectionate au fost coproduse in UE, au avut premierele intr-un festival major european sau au fost distribuite in cel putin unul dintre statele membre ale UE in anul 2013.

Astfel, filmul "Pozitia copilului", regizat de Calin Peter Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Berlinala 2013, a ocupat primul loc in topurile intocmite de doi colaboratori ai site-ului Cineuropa.org: jurnalista franceza Benedicte Prot si jurnalistul spaniol Alfonso Rivera.

In Topul 5 alcatuit de Benedicte Prot, filmul "Pozitia copilului" este urmat de peliculele "La Vie d'Adèle", "An Episode in the Life of an Iron Picker", "Mes Séances de lutte" si "Locke".

In Topul 5 realizat de Alfonso Rivera, lungmetrajul romanesc "Pozitia copilului" ocupa tot prima pozitie. Pe locurile urmatoare se afla filmele "The Act of Killing", "Paradise Love", "La Jungla Interior" si "Floating Skyscrapers".

Totusi, filmul cu cele mai multe prezente in cele 18 Topuri 5 intocmite de jurnalistii portalului Cineuropa.org este "La vie d'Adèle". Acest lungmetraj, regizat de Abdellatif Kechiche, recompensat cu trofeul Palme d'Or la Cannes in acest an, a ocupat de cinci ori primul loc si de patru ori locul al doilea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.