Lungmetrajele SF "Gravity: Misiune in spatiu", de Alfonso Cuarón, si "Her", de Spike Jonze, au fost desemnate duminica cele mai bune filme ale anului 2013 de Asociatia Criticilor din Los Angeles.

"Gravity: Misiune in spatiu", un film despre doi astronauti aflati in deriva in spatiu (Sandra Bullock si George Clooney), dupa ce naveta lor a fost distrusa in timp ce ei efectuau o iesire pe orbita, a mai castigat premiul pentru regie (Alfonso Cuarón), cel mai bun montaj (Alfonso Cuarón si Mark Sanger) si cea mai buna imagine (Emmanuel Lubezki).

Povestea de dragoste futurista "Her", despre un barbat (interpretat de Joaquin Phoenix) care se indragosteste de un sistem de operare pe computer (cu vocea lui Scarlett Johansson), a primit, de asemenea, premiul pentru cea mai buna scenografie, acordat lui K.K. Barrett.

Premiul pentru scenariu a fost acordat filmului "Inainte de miezul noptii/ Before Midnight", de Richard Linklater, cel mai bun documentar a fost desemnat "Stories We Tell" (Sarah Polley), iar "Ernest si Célestine ("Stéphane Aubier, Vincent Patar, Benjamin Renner) a primit premiul pentru cel mai bun film de animatie.

Anul trecut, criticii de film din Los Angeles au acordat premiul pentru cel mai bun film dramei "Amour" de Michael Haneke, care avea sa castige ulterior si Oscarul pentru cel mai bun film strain.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.