Morgan Freeman, Idris Elba si Dennis Haysbert au vorbit despre ce a insemnat Nelson Mandela pentru ei.

Actorii Morgan Freeman si Idris Elba, cei care l-au portretizat pe Nelson Mandela in filmele „Invictus/ Neinfrant“, respectiv „Mandela: The Long Walk to Freedom/ Lungul drum catre libertate“, si-au exprimat regretele fata de moartea primului presedinte de culoare al Africii de Sud.

"Sunt socat in acest moment, sunt in doliu alaturi de intreaga lume si de familia Madiba. Am pierdut una dintre cele mai mari fiinte umane care au pasit pe acest pamant, nu pot decat sa ma simt onorat ca sunt asociat cu el. Este intr-un loc mai bun acum“, a declarat Idris Elba, pentru „The News“.

"Ce onoare am avut «sa merg in pantofii lui Nelson Mandela» si sa portretizez un om care a sfidat limitele, a rupt barierele si a promovat drepturile omului in fata lumii. Toate gandurile si rugaciunile mele se indreapta catre familia lui“, a mai spus Elba.

"Astazi, lumea a pierdut unul dintre adevaratii giganti ai secolului trecut. Nelson Mandela a fost un om cu o onoare incomparabila, o putere de neinvins si cu o dorinta de neinduplecat de a indrepta lucrurile – un sfant pentru multi, un erou pentru toti cei care pretuiesc libertatea si demnitatea“, a declarat Morgan Freeman pentru „The News“.

"In timp ce ne amintim de victoriile lui, permiteti-ne, in memoria lui, nu doar sa reflectam la cat de departe am ajuns, ci sa ne gandim cat de departe trebuie sa mergem. Madiba poate ca nu mai este cu noi, dar calatoria lui continua prin mine si prin noi toti“, a mai adaugat actorul.

Dennis Haysbert, care l-a jucat pe Mandela in „Goodbye Bafana“, si-a impartasit, la randul lui, durerea.

"Sa-l portretizez pe Nelson Mandela, in filmul Goodbye Bafana, a fost un moment definitoriu in viata si cariera mea. Noi, ca societate, am fost binecuvantati sa traim intr-o perioada in care Nelson Mandela a trait, a iubit si a condus. Ceea ce a facut pentru tara sa, pentru concetatenii lui si pentru toti oamenii de pe aceasta planeta nu poate fi atins din nou...vreodata. il voi venera ca pe un sfant toata viata mea", a incheiat Haysbert.

Citeste si:
Morgan Freeman, intrebat ce l-a determinat sa accepte ultimul rol:...
Morgan Freeman, intrebat ce...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.