Cea de-a 17-a editie a Festivalului International de Film Studentesc CineMAiubit isi deschide portile intre 2 si 5 decembrie, la Cinema Studio din Bucuresti, printre tarile participante la eveniment fiind Argentina, Egipt, Statele Unite si Israel.

Festivalul este organizat de Fundatia CineMAiubit, UNATC "I.L.Caragiale" Bucuresti, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Uniunii Cineastilor din Romania, ArCuB, Primaria si Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

CineMAiubit este cel mai important festival international de film studentesc din Romania, de-a lungul timpului aici facandu-si debutul multi dintre tinerii cineasti romani, ale caror pelicule cuceresc evenimente de gen internationale.

Deschiderea oficiala va avea loc luni, la ora 18.30, la Cinema Studio, iar in urmatoarele trei zile publicul poate sa se delecteze cu scurtmetraje din intreaga lume. Printre tarile participante in acest an se numara Anglia, Argentina, Bulgaria, China, Germania, Egipt, SUA, Israel, Polonia, Romania si altele, scrie MEDIAFAX.

Miza competitiei este premiul pentru cel mai bun film, alaturi de peste alte 25 de distinctii, printre care trofeul pentru regie "Cristian Nemescu", cel pentru imagine, cel pentru montaj, cel pentru sunet "Andrei (Otto) Toncu".

Cele trei sectiuni principale ale festivalului sunt fictiune, documentar si animatie/ experiment, iar spectatorii pot fi siguri ca vor vedea pe marele ecran o paleta larga de viziuni cinematografice, din zone culturale diferite.

CineMAiubit continua traditia competitiei si pentru scenariul de scurtmetraj, pentru fotografie si afis de film.

Juriul international al festivalului reuneste personalitati din lumea cinematografica, atat din Romania, cat si din strainatate, cum ar fi Gianfranco Angelucci, unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai lui Federico Fellini, actrita Cosmina Stratan, castigatoare a premiului pentru interpretare la Festivalul de la Cannes, regizoarea si producatoarea britanica Suzy Gillett, selectionerul Herve Le Phuez, directorul de imagine Vivi Dragan Vasile, criticul de film Magda Mihailescu si regizorul polonez Bart Zmuda, castigatorul de anul trecut al premiului pentru cel mai bun scurtmetraj.

Citeste si:
Massif free your wild side
Massif free your wild side

In plus, sub umbrela festivalului va avea loc a doua editie a workshop-ului intensiv de scenaristica pentru scurtmetraj MiniMidpoint, unde echipele de studenti cineasti vor lucra sub indrumarea regizorului si scenaristului maghiar Csaba Bollok.

Retrospectivele din acest an vin din locuri foarte diverse cultural si istoric: Sam Spiegel Film & Television School din Israel prezinta un colaj de cinci filme realizate de regizoare studente, Beijing Student Film Festival din China si Lago Film Festival din Italia isi prezinta filmele premiate in acest an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.