Trupa Metallica si-a invitat fanii din lumea intreaga sa ii alcatuiasca set list-ul pentru turneul european pe care grupul american il va sustine in 2014, informeaza site-ul revistei New Musical Express.

Piesele pe care grupul american le va canta in show-urile "Metallica By Request" in vara anului viitor vor fi alese pe baza voturilor fanilor.

Metallica a anuntat deja trei concerte pe care le va sustine in Germania in 2014 - la Sonisphere (4 iunie), Rock Im Park (6 iunie) si Rock am Ring (8 iunie). Urmatoarele concerte din turneul european al trupei americane vor fi anuntate saptamana viitoare.

Aceasta serie de concerte, intitulata "Metallica By Request", va permite fanilor sa aleaga set list-ul de la fiecare concert, din totalitatea pieselor pe care Metallica le-a lansat in cei peste 30 de ani de cariera ai grupului. Fiecare concert va avea un set list alcatuit din 18 piese - 17 vor fi alese de fani si o piesa (un cantec nou) va fi aleasa de membrii grupului, scrie MEDIAFAX.

Vorbind despre decizia trupei de a pune set list-ul turneului european in mainile fanilor, Lars Ulrich, solistul trupei Metallica, a spus: "Inca o data suntem incantati sa scapam de cei patru pereti ai studioului de inregistrari si sa ne energizam cu ajutorul prietenilor nostri europeni devotati, timp de cateva saptamani, in mai si iunie. In plus, faptul ca toti fanii nostri vor putea sa aleaga piesele pe care le vom canta va fi ceva amuzant si imi ia, totodata, o mare greutate de pe umeri, intrucat eu sunt de obicei acela care alcatuieste set listul".

Metallica a anuntat recent ca va sustine un concert si in Antarctica, devenind cea de-a doua trupa din toate timpurile care va canta pe continentul inghetat. Formatia americana va canta, pe 8 decembrie, in interiorul unui dom, in apropiere de heliportul bazei argentiniene Carlini. Concertul va fi unul "silentios", intrucat niciun instrument nu va avea amplificator, iar show-ul va fi transmis prin casti fanilor care vor iesi castigatori la un concurs organizat de compania Coca-Cola in Argentina, Chile, Columbia, Costa Rica si Mexic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.