Bulgaria si Serbia au anuntat ca nu vor participa la editia de anul viitor a concursului Eurovision, invocand motivul constrangerilor financiare.

Cele doua tari s-au alaturat astfel unei liste tot mai mari de state care au anuntat ca nu vor participa la concursul gazduit anul viitor de Copenhaga, din cauza dificultatilor financiare.

Croatia, Cipru, Republica Ceha, Slovacia, Luxemburg si Andorra anuntasera deja ca nu vor participa la Eurovision 2014.

Potrivit reprezentantilor Televiziunii Nationale Bulgare (BNT), costul participarii la acest concurs - inclusiv taxa de participare si efectele speciale - au crescut considerabil din 2005.

"Tinand cont de costul acestui proiect si de taierile bugetare pe care le asteptam anul viitor, BNT a decis sa se retraga de la concursul Eurovision - un prim pas in directia constrangerilor financiare pe care postul nostru de televiziune va trebui sa le faca", se afirma in comunicatul emis de BNT, potrivit MEDIAFAX.

Presa din Serbia a citat la randul ei un comunicat emis de Serbian Broadcasting Corporation, care a anuntat retragerea Serbiei din acest concurs.

"Continuitatea participarii Serbiei la concursul Eurovision a luat sfarsit din cauza unor motive financiare", se afirma in acel comunicat.

Desi Bulgaria participa cu regularitate la acest concurs, reprezentantii sai au ajuns rareori in etapa finala. Cea mai buna clasare a Bulgariei a fost in 2007, cand duoul Elitsa Tododorva si Stoian Iankulov au terminat concursul pe locul al cincilea, cu melodia "Voda".

Serbia a castigat concursul Eurovision in 2007 chiar la prima participare, cu balada "Molitva", interpretata de Marija Šerifović. Serbia nu s-a calificat pentru concursul Eurovision din 2013.

Castigatoarea din 2013 a fost reprezentanta Danemarcei, Emmelie de Forest, cu piesa "Teardrops". Evolutia ei a fost urmarita de 125 milioane de telespectatori.

Citeste si:
Irina Rimes, reacție dură după ce a fost comparată cu Theo Rose:...
Irina Rimes, reacție dură...

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) s-a inscris la concursul Eurovision 2014, insa membrii Consiliului de Administratie al Televiziunii Romane sunt cei care vor decide, pe 12 decembrie, daca Romania va participa sau nu la aceasta competitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.