Cantareata country-pop Taylor Swift este marea invingatoare a galei American Music Awards (AMA) 2013 - care a avut loc duminica seara, la Nokia Theatre din Los Angeles -, unde a obtinut patru premii, inclusiv cel pentru artista anului.

Taylor Swift, in varsta de 23 de ani, i-a surclasat pe Justin Timberlake, Rihanna, Bruno Mars si pe duoul Macklemore & Ryan Lewis, castigand titlul de "artista anului" a treia oara si fiind singura cantareata care a obtinut o asemenea performanta. Taylor Swift a castigat, de asemenea, premiul pentru artista pop/ rock preferata, artista country preferata si pentru albumul country al anului, cu "Red" (2012), pe care figureaza in cea mai mare parte cantece de dragoste.

"Daca ati votat pentru (acest album, n.r.), inseamna ca avem inima franta in acelasi fel, ca toti ne indragostim la fel si ca suntem fericiti in acelasi fel, iar daca ascultati aceasta muzica, suntem pe aceeasi lungime de unda (...)", a declarat cantareata dupa acceptarea premiului final, scrie MEDIAFAX.

Justin Timberlake, care a revenit pe scena muzicala dupa o pauza de cinci ani, cu albumul "The 20/20 Experience", a fost nominalizat la cinci categorii si a castigat trei dintre acestea: "artistul pop preferat", "artistul R&B/ soul preferat" si "albuml R&B/ Soul preferat" ("The 20/20 Experience").

Duoul hip-hop Macklemore & Ryan Lewis, care a avut sase nominalizari, a castigat doua premii - la categoriile "artistul rap/ hip-hop preferat" si "albumul rap/ hip-hop preferat", cu "The Heist".

Cantareata Rihanna a fost recompensata cu primul Icon Award din istoria galei American Music Awards, primind trofeul chiar din mana mamei sale, Monica Fenty. Rihanna, care a vandut 50 de milioane de albume in toata lumea si este cel mai bine vanduta artista in format digital din istorie, a primit, de asemenea, premiul pentru artista R&B/ soul preferata.

Formatia britanica One Direction i-a invins pe Justin Timberlake si Taylor Swift la categoria "cel mai bun album pop/ rock" pentru "Take Me Home" si a castigat, de asemenea, premiul pentru formatia pop/ rock preferata.

Citeste si:
Detalii mai puțin știute despre soția lui Nosfe. Cei doi s-au...
Detalii mai puțin știute...

Printre ceilalti castigatori s-au aflat Luke Bryan (artistul country preferat), DJ-ul suedez Avicii (artistul dance-electronic preferat), Ariana Grande (cel mai bun debut al anului) si Marc Anthony (artistul latino preferat).

La ceremonia AMA au sustinut recitaluri unele dintre cele mai importante nume din muzica pop, printre care Katy Perry, Lady Gaga, Miley Cyrus si Christina Aguilera. Marele absent a fost Justin Bieber, care anul acesta nu a obtinut nicio nominalizare, dupa ce, in 2012, a fost marele castigator al galei, cu trei trofee.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.