Filmul "Titanic", regizat de James Cameron, care a fost lansat in urma cu 16 ani, s-a situat pe primul loc in topul celor mai triste productii hollywoodiene din toate timpurile, informeaza contactmusic.com.

Filmul, aparut in 1997, in care actorii Kate Winslet si Leonardo DiCaprio joaca rolurile principale, se situeaza pe primul loc intr-un sondaj britanic al celor mai dureroase filme, obtinand 24% din voturi.

Potrivit MEDIAFAX, pe locul al doilea se afla pelicula "Mizerabilii/ Les Miserables", iar pe locul al treilea, filmul de animatie "Bambi".

Pozitia a patra a fost ocupata de "Calul de lupta/ War Horse", iar pe locul al cincilea s-a pozitionat pelicula lui Steven Spielberg "E.T. Extraterestrul/ E.T. the Extra-Terrestrial".

Acest sondaj a fost realizat de site-ul FreeDeliveryLand.co.uk.

"Desi nu toata lumea recunoaste, toti am plans la un film, la un moment dat in viata. «Titanic» are combinatia perfecta de factori pentru a fi cel mai trist film preferat de intreaga lume. Are intriga, indragostiti condamnati si muzica extrem de emotionanta", a spus un purtator de cuvant al site-ului care a realizat sondajul.

Titanicul a fost prezentat in epoca ca un vapor ce nu poate fi scufundat. Insa carena lui a fost sparta de un aisberg si nava s-a scufundat, provocand moartea a 1.514 persoane dintre cei 2.224 de pasageri aflati la bord.

Epava a fost descoperita de exploratorul Robert Ballard in 1985, la o adancime de aproape 4.000 de metri. Filmul "Titanic" a relansat interesul publicului pentru aceasta drama.

"Titanic" se situeaza pe locul al doilea in topul filmelor cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei - 1,84 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.