Cantareata Tina Turner, care locuieste de multi ani in Elvetia, detinatoare a cetateniei acestei tari, a inceput demersurile pentru a renunta la cetatenia americana, a anuntat miercuri cotidianul Washington Post, citat de AFP.

Cantareata in varsta de 73 de ani, care locuieste in Elvetia din 1995 si vorbeste fluent limba germana, s-a prezentat la ambasada americana din Berna pe 24 octombrie pentru a semna documentele necesare, a precizat Washington Post.

Potrivit MEDIAFAX, artista a spus ca nu mai are legaturi cu Statele Unite, "cu exceptia celor familiale" si ca nu are "intentia de sa se intoarca pentru a locui" in aceasta tara, potrivit cotidianului american, care citeaza un raport al ambasadei.

Demersul celebrei cantarete vizeaza pierderea cetateniei americane, dupa dobandirea celei elvetiene, care difera de o renuntare formala la cetatenie din motive care tin de domeniul taxelor si al impozitelor.

Tina Turner, o legenda a muzicii rock, s-a casatorit in luna iulie cu partenerul ei de viata, Erwin Bach, un producator muzical german in varsta de 57 de ani, in cadrul unei ceremonii discrete, organizata pe malul Lacului Zurich, in localitatea Küsnacht.

"Sunt foarte fericita in Elvetia si aici ma simt ca acasa. Nu pot sa-mi imaginez un loc mai bun pentru a trai", a declarat vedeta americana, in ianuarie, pentru revista Blick.

In ianuarie, Tina Turner a obtinut cetatenia din Küsnacht, iar in aprilie, cantonul din Zurich si Confederatia helveta au aprobat naturalizarea artistei.

Tina Turner are o relatie cu Erwin Bach, pe care l-a cunoscut la sediul unei case de discuri, incepand din 1987.

Tina Turner a divortat de primul ei sot, Ike Turner, in 1978.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.