Lungmetrajul "Pozitia copilului", regizat de Calin Peter Netzer, castigatorul Ursului de Aur la Berlinala 2013, va fi proiectat, pe 20 noiembrie, in deschiderea celei de-a 20-a editii a Festivalului de Film European din Liban, informeaza ansamed.it.

Festivalul, care se va desfasura in opt orase libaneze, inclusiv in Beirut, este organizat de Delegatia Uniunii Europene in Liban, in colaborare cu mai multe ambasade si institute culturale, sub patronajul Ministerului Culturii, transmite MEDIAFAX.

Lungmetrajul "Pozitia copilului", in regia lui Calin Peter Netzer, a fost premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin din 2013 si a fost desemnat sa reprezinte Romania la premiile Oscar de anul viitor, la categoria "cel mai bun film strain".

"Pozitia copilului", cu Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia si Natasa Raab, este cel de-al treilea film al lui Calin Peter Netzer dupa multipremiatele "Maria" (2003) si "Medalia de onoare" (2010).

Filmul vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora. Pelicula este, totodata, o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan si vorbeste despre trafic de influenta si coruptie la nivel mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din Romania de azi.

Festivalul de Film European din Liban se va desfasura intre 20 noiembrie si 1 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.