Geo Costiniu, actor al Teatrului Odeon din Capitala, a murit in noaptea de luni spre marti, la varsta de 63 de ani.

Reprezentantii Teatrului Odeon au declarat pentru MEDIAFAX ca actorul Geo Costiniu va fi inmormantat sambata.

Dorina Lazar, directoarea Teatrului Odeon, a declarat ca Geo Costiniu a fost un mare artist, un om bun si un coleg minunat. "Era suferind. A fost un mare artist, un om bun si un coleg minunat, care s-a imbolnavit. (...) A murit saptamana trecuta Dana Comnea, la New York, si acum moare Geo Costiniu. Sunt foarte mahnita. Era un coleg minunat si uite ca boala l-a invins".

Geo Costiniu a inceput sa joace in productii de televiziune inca de la varsta de 8 ani, fiind considerat un actor foarte talentat, iar la 14-15 ani juca in spectacole la Casa Studentilor din Bucuresti.

A debutat in filme in anul 1972, in pelicula "Parasutistii", de Dinu Cocea. in 1978, joaca in filmul lui Timotei Ursu "Septembrie", o poveste de dragoste care l-a facut celebru in randul spectatorilor.

Printre filmele in care a jucat se numara "Astept provincia" (1995), "Neinvinsa-i dragostea" (1993), "Patul conjugal" (1993), "Capul de ratoi" (1992), "Intamplari cu Alexandra" (1989), "De ce are vulpea coada?" (1988), "Niste baieti grozavi" (1987), "Un oaspete la cina" (1987), "Ora zero" (1979).

Actorul Geo Costiniu s-a remarcat in perioada revolutiei din 1989 aparand in fruntea unui grup de oameni care a confiscat lazi intregi de sticle cu bauturi alcoolice din casa fiicei sotilor Ceausescu, Zoia Ceausescu.

Amintirile de la Revolutie ale actorului Geo Costiniu sunt legate de autoritatea pe care o avea in fata oamenilor. Costiniu povestea ca a fost rugat sa intervina in calmarea revolutionarilor atunci cand au patruns in casa Zoiei Ceausescu, de unde li s-a parut ca trage cineva.

„Mi-au spus ca pe mine ma asculta oamenii daca ii rog ceva“, spunea Geo Costiniu care, impreuna cu revolutionarii, au spart usa garajului, iar acolo au gasit baxuri de tigari, whisky si o camera frigorifica plina de carne
, scrie adevarul.ro.

Citeste si:
Tatăl lui Harry Potter vine în premieră la Comic Con. Actorul...
Tatăl lui Harry Potter vine...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.