Actorul britanic Idris Elba, care il interpreteaza pe Nelson Mandela in filmul "Mandela: Long Walk to Freedom", a suferit o criza de astm la bordul unui avion si a fost transportat de urgenta la spital, informeaza contactmusic.com.

Actorul britanic trebuia sa calatoreasca cu avionul spre Johannesburg, pentru o conferinta de presa, insa a suferit o criza de astm inainte ca aeronava sa decoleze, transmite MEDIAFAX.

Elba, care se afla la aeroportul Heathrow din Londra, a fost transportat de urgenta la spital si in prezent se recupereaza. Producatorul Anant Singh spune ca spera ca actorul se va simti suficient de bine incat sa poata participa, duminica, la un eveniment monden.

"Idris se afla in spital, dupa ce a suferit o criza de astm in avion, noaptea trecuta", a spus Anant Singh reporterilor.

"Oamenii o sa ma judece pentru acest rol. Nu arat ca Mandela, asa ca unii spun ca nu-l merit (rolul, n.r)", a spus intr-un interviu pentru Express actorul in varsta de 41 de ani, despre rolul pe care il interpreteaza. De asemenea, acesta a spus ca nu "l-ar deranja daca n-ar mai juca, in cazul in care filmul biografic va fi un esec".

Filmul biografic "Mandela: Long Walk to Freedom", o adaptare a autobiografiei fostului presedinte sud-african Nelson Mandela, va avea premiera mondiala pe 18 decembrie, in Franta.

Filmul se bazeaza pe autobiografia lui Nelson Mandela "Long Walk to Freedom", publicata dupa eliberarea din inchisoare, in februarie 1990, dupa 27 de ani de detentie, in timpul regimului apartheid din Africa de Sud.

Prezentat la Festivalul International de Film de la Toronto in septembrie, lungmetrajul de peste doua ore si jumatate a fost realizat de regizorul britanic Justin Chadwick ("The Other Boleyn Girl", 2008), cu actorul britanic Idris Elba in rolul lui Nelson Mandela.

Pelicula urmareste perioada in care Mandela era un activist radical, ce lupta pentru libertatea poporului sau. Numit Inamicul public nr. 1, vanat de politie si temut de guvern, Nelson a ajuns sa fie un simbol al eliberarii si al revolutiei.

Citeste si:
De ce a întors Tavi Colen un avion la sol: Am întrebat dacă am murit
De ce a întors Tavi Colen un...

Nelson Mandela, primul presedinte de culoare din Africa de Sud (1994 - 1998), are 95 de ani.

Spitalizat pe 8 iunie din cauza unei infectii pulmonare si a altor complicatii, acesta s-a refacut treptat, iar in prezent traieste alaturi de familie in casa din Johannesburg, sub supraveghere medicala.

Nominalizat la premiile Emmy, Idris Elba a fost recompensat, in 2010, cu un Glob de Aur pentru rolul din miniseria TV "Luther". Printre filmele in care a jucat se numara "Cercul de foc/ Pacific Rim" (2013), "Thor. Intunericul" (2013), "Prometheus" (2012), "Thor" (2011), "Rockenrolla" (2008).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.