Opera Comica pentru Copii din Bucuresti a primit, sambata, certificatul de excelenta la cea de-a XII-a editie a Festivalului International de Folclor din Praga (31 octombrie - 3 noiembrie), Cehia, potrivit unui comunicat de presa.

Teatrul bucurestean a participat la evenimentul international cu doua momente artistice inspirate din folclorul si traditiile populare romanesti: "Batuta Moldoveneasca" si "Cu gandul la plaiurile natale". Au fost aplaudati de publicul entuziasmat de prestatia lor balerinii Operei Comice pentru Copii si tinerele vedete ale teatrului, printre care s-au numarat Roberta Enisor, Jennifer Dumitrascu, Bogdan Serban, Oana Serban, Lucia Racoveanu.

Potrivit MEDIAFAX, printre tarile participante la festival s-au numarat Rusia, Indonezia, India, Polonia, Grecia, Turcia, Suedia, Italia, Croatia.

Succesul Operei Comice pentru Copii la Praga este o noua confirmare a valorii artistilor sai, dupa ce, la inceputul acestei toamnei, institutia a revenit din turneul intreprins in Turcia si Bulgaria, la festivaluri de profil, cu cele mai importante premii. Prezenta teatrului peste hotare, primita cu multa apreciere si onorata cu distinctii in competitii este deja una traditionala: reusita de la Praga se adauga acum celor 20 de distinctii internationale si 30 nationale aflate deja in palmaresul institutiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.