Actorul britanic Rowan Atkinson, interpretul personajului Mr. Bean, a primit, miercuri, insemnele de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, din partea reginei Elizabeth a II-a.

Actorul, in varsta de 58 de ani, a primit acest titlu pentru bogata sa cariera artistica.

Rowan Atkinson, nascut pe 6 ianuarie 1955, este un renumit actor de comedie britanic, devenit celebru gratie personajului Mr. Bean, pe care l-a interpretat intr-un serial TV omonim. Serialul a cuprins 14 episoade, difuzate la televiziunea britanica intre anii 1990 si 1995, si a fost preluat de televiziunile din peste 200 de tari.

Mr. Bean, personajul creat de el, "un copil mare intr-un corp de adult", este celebru pentru gafele sale si se exprima cel mai adesea prin onomatopee, poarta o vesnica haina din stofa uzata, pantaloni prea scurti si nu se poate desparti de Teddy, ursul sau din plus, care ii este si confident, scrie MEDIAFAX.

In acelasi registru al anti-eroilor, Rowan Atkinson a interpretat pe marele ecran personajul Johnny English, un agent dezastruos aflat in slujba reginei, o parodie a agentului James Bond.

Rowan Atkinson este pasionat de automobilism, a scris numeroase articole pentru revista britanica Car si detine cateva masini de curse foarte scumpe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.