Quincy Jones a intentat, la Tribunalul din Los Angeles, un proces administratorilor averii lui Michael Jackson, cerand suma de 10 milioane de dolari drept compensatie pentru drepturile de autor neincasate din productiile muzicale postume ale cantaretului.

Producatorul si compozitorul american in varsta de 80 de ani a chemat in instanta casa de discuri Michael Jackson Productions (MJJ) si compania Sony pentru drepturi de autor neincasate de pe urma filmului "Michael Jackson: Asta-i tot" (2009), a spectacolului sustinut de Cirque du Soleil si a editiei aniversare a albumului "Bad", productii care contin muzica produsa de Quincy Jones, potrivit site-ului tmz.com.

Quincy Jones sustine ca i se cuvin drepturi de autor pentru munca sa la cantecele postume ale lui Michael Jackson, sustinand ca el nu a fost recunoscut ca producator pentru ca melodiile au fost remixate pe nedrept, astfel incat acesta sa nu mai aiba dreptul la profitul final.

"Quincy a fost frustrat in legatura cu aceste chestiuni de cativa ani buni, a inteles ca nu ajunge nicaieri si a simtit nevoia sa actioneze pe cai legale", a declarat Henry Gradstein, avocatul producatorului american, potrivit MEDIAFAX.

Pe de alta parte, avocatul administratorilor bunurilor lui Michael Jackson sustine ca "domnul Jones a fost compensat cum se cuvine pentru cei aproximativ 35 de ani cat a colaborat cu Michael".

Filmul "Michael Jackson: Asta-i tot" a fost produs de AEG Live, compania care se ocupa si de turneul de revenire a artistului, in 2009.
Cele doua spectacole ale companiei Cirque du Soleil, intitulate "The Immortal Tour" si "One" sunt ilustrate cu muzica din intreaga cariera a lui Michael Jackson, obtinand pana acum un profit estimat la 300 de milioane de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.