Muzica populara este pe primul loc in topul preferintelor romanilor, in timp ce manelele sunt pe ultimul loc.

Acestea sunt rezultatele sondajului "Barometrul de opinie publica - Adevarul despre Romania" realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul.

"Manelele sunt pe ultimul loc in preferintele declarate de romani cu 14,2%. In acest caz, este posibil ca procentul celor care au optat pentru manele sa fi fost influentat de un anumit conformism social care a blocat declararea optiunii
", explica autorii sondajului.

Sondajul a fost realizat in perioada 10 - 17 septembrie 2013, pe un esantion de 1.050 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani.

"Ce gen de muzica ascultati?"

  • 49,7% - din respondenti au declarat Muzica populara
  • 41% - muzica pop-dance
  • 22,8% - muzica clasica
  • 19,5% - muzica rock
  • 18,2% - manele
Majoritatea respondentilor (64,2%) au declarat ca prefera muzica romaneasca in detrimentul celei straine (32%), in timp ce 3,8% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

In ceea ce priveste regiunile, in Transilvania se inregistreaza cel mai mare echilibru intre preferintele pentru muzica romaneasca (52,4%), respectiv cea straina (41%), in restul regiunilor fiind predominanta preferinta pentru muzica romanesca, informeaza INSCOP Research.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.