Actrita australiana Cate Blanchett va urma exemplul colegilor ei de breasla Angelina Jolie si Ben Affleck si va debuta ca regizoare cu filmul "The Dinner" ("Het diner", in titlul original), o ecranizare a romanului omonim scris de autorul olandez Herman Koch, informeaza lefigaro.fr.

Potrivit site-ului Deadline.com, Oren Moverman va scrie scenariul pentru acest thriller psihologic ce prezinta limitele pana la care sunt dispusi sa mearga parintii pentru a-si proteja copiii.

Nu se stie deocamdata daca celebra actrita Cate Blanchett va fi si protagonista in acest lungmetraj, transmite MEDIAFAX.

Romanul "The Dinner", publicat in 2009 si tradus in 15 limbi straine, s-a vandut in peste 1 milion de exemplare pe plan mondial. Romanul a fost inclus in prestigiosul top al bestsellerurilor intocmit de publicatia The New York Times si a fost recompensat cu premiul publicului in anul aparitiei sale, in Olanda.

"The Dinner" spune povestea a doi frati care isi dau intalnire intr-un restaurant de lux din Amsterdam. Ei vorbesc despre orice, despre filmele in voga, vacantele in Dordogne, dar evita cu mare grija adevarata miza a cinei, copiii lor, pentru ca acestia au comis un act de o violenta neobisnuita.

Cate Blanchett, protagonista din "Blue Jasmine", cel mai recent film regizat de Woody Allen, este considerata deja una dintre favoritele la Oscarul pentru cea mai buna actrita din 2014 si pare sa fi prins gustul pentru regia de film, o profesie pe care a exersat-o in joaca, cu "The Turning", un film adaptat dupa romanul omonim Tim Winton, regizat de 16 cineasti.

Cate Blanchett, in varsta de 44 de ani, a primit premiul Oscar in 2005, pentru interpretarea actritei Katherine Hepburn in filmul "Aviatorul", de Martin Scorsese, alaturi de Leonardo DiCaprio. Actrita australiana a mai fost recompensata cu numeroase alte distinctii internationale, printre care doua premii din partea Screen Actors Guild, doua Globuri de Aur si doua BAFTA, precum si premiul de interpretare la cea de-a 64-a editie a Festivalului International de Film de la Venetia. Printre rolurile sale notabile se numara cele din filmele "Elizabeth", "Notes on a Scandal", "Babel" si "The Curious Case of Benjamin Button", dar si cel al reginei elfilor Galadriel din trilogiile "Stapanul inelelor" si "The Hobbit".

Citeste si:
Halloween la Castelul Bran. Oficiali din MAI: „Elon Musk și...
Halloween la Castelul Bran....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.