Bill si Melinda Gates figureaza printre laureatii prestigiosului premiu Lasker, care recompenseaza in fiecare an, in Statele Unite, descoperirile facute in medicina, a anuntat, luni, Fundatia Albert si Mary Lasker.

Bill Gates, in varsta de 57 de ani, si sotia sa, Melinda, in varsta de 49 de ani, au fost premiati pentru faptul ca au initiat "o transformare istorica in felul in care sunt percepute problemele de sanatate cele mai presante de pe planeta si pentru faptul ca au ajutat la imbunatatirea vietilor a milioane de persoane dintre cele mai vulnerabile", se afirma in comunicatul oficial emis de aceasta fundatie.

In categoriile stiintifice, ceilalti castigatori ai premiului Lasker din acest an sunt americanul Richard Scheller, in varsta de 59 de ani, de la Laboratorul Genentech, o filiala a grupului farmaceutic elvetian Roche, si germanul Thomas C. Südhof, in varsta de 57 de ani, profesor la Universitatea Stanford din California. Ei au fost premiati pentru descoperirea mecanismului molecular care permite eliberarea de neurotransmitatori, ce sunt esentiali pentru functionarea cerebrala, scrie MEDIAFAX.

Fundatia Lasker i-a recompensat, totodata, pe australianul Grame Clark, in varsta de 78 de ani, de la Universitatea Sydney, pe americanul Blake Wilson, in varsta de 65 de ani, profesor la Universitatea Duke din Carolina de Nord, si pe austriaca Ingeborg Hochmair, in varsta de 60 de ani, director si cofondatoare a companiei MEL-EL, pentru dezvoltarea implantului cohlear care permite persoanelor atinse de surditate severa sa auda din nou.

"Premiile Lasker recompenseaza cercetarile biomedicale care fac stiinta sa progreseze, salveaza vieti si duc la evitarea suferintelor", a explicat Alfred Sommer, presedintele fundatiei infiintate in urma cu 68 de ani.

Premiile Lasker, in valoare de 250.000 de dolari fiecare, vor fi inmanate intr-o ceremonie care va avea loc pe 20 septembrie, la New York.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.