Actrita din Franta, presedinta Fundatiei Brigitte Bardot, care s-a implicat in rezolvarea problemelor legate de animalele fara stapan, in special de maidanezi, ii cere presedintelui tarii sa nu recurga la masuri politice, din dorinta de a aduna voturi si a "calma spiritele".

Scrisoarea lui Brigitte Bardot:

"Sunt extrem de socata sa aflu ca o razbunare care nu ar trebui sa existe se va abate asupra tuturor cainilor, chiar si asupra celor mai blanzi. Sa condamni in acest fel o specie, asa cum prevede proiectul dumneavoastra legislativ, este total contrar legilor si uzantelor tarilor civilizate membre ale Uniunii Europene. Decizia dumneavoastra are rezonanta unui apel sangeros, nedemn de un om politic insarcinat sa ia decizii cu calm si nu pentru a castiga voturile unei parti a opiniei publice.

De zeci de ani Fundatia mea incearca sa amelioreze situatia cainilor vagabonzi din Romania. Fara niciun ajutor din partea guvernantilor, dar cu investitii importante, atat financiare cat si umane, rezultatele au devenit vizibile, ca la Brasov, de exemplu. Ar fi aberant sa punem in pericol toate eforturile intreprinse de atatea asociatii doar pentru calmarea spiritelor.

O lege ar trebui sa fie votata in curand pentru a permite realizarea intr-o maniera si mai sistematica a controalelor si sterilizarea cainilor, astfel incat numarul lor sa fie redus. Exista campanii de adoptie care ar trebui promovate pentru ca acesti caini ai strazii sa aiba o sansa la integrarea in comunitate si sa revina la viata de familie pe care o aveau inainte sa fi fost aruncati in strada de predeceserorii dumneavoastra".

Brigitte Bardot se refera la campania "Milioane de Prieteni" desfasurata la Brasov care a oferit sterilizari gratuite brasovenilor cu animale de companie.

Citeste si Mesajul tatalui lui Ionut: Cine iubeste maidanezii, sa vina sa-mi vada copilul

La Brasov doar o mie de caini comunitari umbla liberi pe strada spun reprezentantii Primariei, care nu au insa o statistica exacta, iar in urma cazului copilului omorat de maidanezi in Capitala telefoanele la serviciul de ecarisaj suna non-stop, oamenii cerand ridicarea animalelor, relataza MEDIAFAX.

Citeste si:
Laura Cosoi, despre a patra sarcină. Actrița își trăiește visul:...
Laura Cosoi, despre a patra...

"A fost un caz tragic cel de la Bucuresti, dar nu ne putem compara cu Bucurestiul in ceea ce priveste numarul maidanezilor. La noi este un fenomen care este tinut sub control. Nu avem o statistica, dar cred ca, in medie, sunt peste o mie. Este adevarat ca in ultimele patru-cinci luni desfasuram ample lucrari de igienizare si refacere a adapostului de caini, pe cont propriu, si nu am mai putut da curs tuturor solicitarilor venite din partea cetatenilor. Saptamana aceasta vor fi finalizate lucrarile la adapost, iar de luni vom incepe sa dam curs sesizarilor primite", a spus Flavius Barbulescu, seful Serviciului Public de Gestionare a Animalelor, aflat in subordinea Primariei Brasov

Potrivit acestuia, echipa de hingheri din Brasov este formata din trei persoane, un sofer si doi inspectori, care "de luni vor porni pe strazile din municipiu si vor ridica toti cainii vagabonzi pe care ii vor gasi, indiferent ca s-a primit vreo sesizare sau nu".

Citeste si:
Anamaria Prodan, scrisoare emoționantă pentru mama sa: „Îmi e atât...
Anamaria Prodan, scrisoare...

La Brasov functioneaza doua adaposturi de caini - unul in cartierul Stupini, care apartine Serviciului Public de Gestionare a Animalelor si care adaposteste in prezent 150 de caini si celalalt in Triaj, care apartine Asociatiei "Milioane de Prieteni", unde sunt peste 600 de caini.

"Cu hrana ne descurcam foarte bine, atat din fonduri proprii, cat si cu ajutor din partea Asociatiei Milioane de Prieteni. Dupa ce vom termina lucrarile la adapost, capacitatea va fi de circa 500 de caini", mai spune Barbulescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.