Alexandru Arsinel se confrunta cu un val de critici pentru faptul ca ar fi avut parte de un tratament preferential la spital, suferind un transplant de rinichi in regim de urgenta, in conditiile in care alti bolnavi asteapta luni, chiar ani de zile pana sa li se gaseasca un organ.

Printre criticii actorului se numara si Emanuel Ungureanu, Presedintele Asociatiei pentru Solidaritate si Empatie.

"Dumneavoastra ati primit un rinichi la trei zile dupa ce ati solicitat un transplant pentru ca sunteti vedeta, iar profesorul Lucan a decis ca viata dumneavoastra este mai pretioasa decat a altora. Daca as fi parintele unuia dintre zecile de tineri cu insuficienta renala cronica (...), v-as intreba: de ce credeti ca viata copilului meu, care are 21 de ani si face dializa de opt ani, este mai putin importanta decat viata unui om de 70 de ani care nu a facut nici macar o zi de dializa?", a transmis Ungureanu, citat de ADPM.

Alexandru Arsinel se arata revoltat de acuzele aduse.

"Nu este hotararea mea. Pentru a va lamuri in acest sens, ar trebui sa-l sunati pe dl profesor Lucan sau pe seful comisiei de transplant de aici de la Cluj, cei care au hotarat sa ma cheme. Tine de compatibilitate, de starea pacientului si astfel se iau hotararile. Eu acum aud prima data un asemenea lucru si sunt blocat. M-as fi mirat sa nu apara si rautati. (...) Rautati inerente, care apartin, uneori, acestui popor... (...) N-as dezvolta foarte mult, pentru ca efectiv intru intr-o stare de depresie si incep sa ma gandesc ca-mi pare rau ca m-am nascut in tara asta", a spus Alexandru Arsinel pentru Ziarulring.ro.

Prof. dr. Mihai Lucan, seful Clinicii de Transplant Renal de la Cluj, cel care l-a operat pe Arsinel, a explicat pentru evz.ro ca nu intelege de ce ar fi criticat pentru operatia facuta.

"O tara intreaga e fericita ca l-am salvat pe cel care-i bucura cu glumele lui si se gaseste cineva sa spuna ca nu am facut bine",
spune medicul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.