O statuie a lui George Enescu va fi dezvelita duminica in Capitala, in contextul deschiderii oficiale a editiei de anul acesta a festivalului international care poarta numele marelui compozitor roman.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Primaria Capitalei, evenimentul de inaugurare a monumentului de for public va avea loc la intersectia strazilor George Enescu - bulevardul Gheorghe Magheru, duminica, incepand cu ora 18.30.

La eveniment va participa primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Potrivit comunicatului, monumentul a fost donat municipalitatii de familia sculptorului Constantin Baraschi.

Cea de-a 21-a editie a Festivalului "George Enescu" se va desfasura intre 1 si 28 septembrie, in Bucuresti si in mai multe orase din tara. Festivalul aduce pe scenele romanesti unii dintre cei mai mari artisti ai momentului, de la pianistul si dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alaturi de orchestre de top, cap de afis oriunde in lume - Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Festivalul va fi deschis oficial duminica, printr-o conferinta de presa care va avea loc de la ora 17.30, la Sala Mare a Palatului din Capitala. Printre invitati se numara Ministrul Culturii, Daniel Barbu, directorul artistic al Festivalului International "George Enescu", Ioan Holender, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, presedintele Societatii Romane de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, presedintele Societatii Romane de Televiziune, Claudiu Saftoiu.

Dupa conferinta de presa, de la ora 19.30, va avea loc concertul de deschidere a Festivalului International "George Enescu", sustinut de orchestra Staatskapelle Berlin, dirijata de Daniel Barenboim. La pian se va afla solistul Radu Lupu. Din program fac parte "Rapsodia romana nr. 2 in Re Major op. 11", de George Enescu, "Concertul nr. 4 pentru pian si orchestra in Sol Major op. 58", de L. van Beethoven si "Simfonia nr. 2 in Mi bemol Major op. 63", de E. Elgar.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Festivalul International "George Enescu" este cel mai important eveniment cultural international organizat de Romania si un mix cultural unic in lume, prin interpretarea lucrarilor lui George Enescu de orchestre celebre la nivel international, alaturi de alti compozitori din patrimoniul universal. Potrivit organizatorilor, Festivalul "George Enescu" este in acest moment un brand cultural de tara. Din acest motiv, cu aceasta editie, festivalul transforma prin magia sa Capitala intr-un Bucuresti Creativ: prin happening-uri, lucrari de arte plastice si decor urban, expozitii, concerte in spatii publice, unele organizate de echipa evenimentului sau cu sprijinul lui, iar altele asumate de companii, organizatii neguvernamentale si artisti care au acceptat sa intre in acest proiect.

George Enescu (nascut pe 19 august 1881, la Liveni, Botosani - decedat pe 4 mai 1955, la Paris) este considerat unul dintre cei mai importanti muzicieni romani. Personalitatea sa artistica s-a manifestat in multiple ipostaze: compozitor, violonist, pedagog, pianist si dirijor.

Citeste si:
Massif free your wild side
Massif free your wild side

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.