Actorul australian Hugh Jackman va fi onorat pentru intreaga cariera la doua festivaluri europene, cel de la San Sebastian si cel de la Zurich, pe 27, respectiv 28 septembrie, informeaza bbc.co.uk.

Actorul in varsta de 44 de ani va primi premiul Donostia pentru intreaga cariera la Festivalul de Film de la San Sebastian, din nordul Spaniei, pe 27 septembrie.

In ziua urmatoare, el va calatori in Elvetia, pentru a accepta premiul Golden Icon la Festivalul de Film de la Zurich.

Potrivit MEDIAFAX, la ambele festivaluri va fi proiectat cel mai nou film al sau, drama "Prisoners", care va avea premiera mondiala saptamana viitoare, la Festivalul de Film de la Toronto. In acest film, Jackman joaca rolul unui tata care se decide sa-si faca singur dreptate atunci cand fiica sa este data disparuta.

Hugh Jackman, castigator al unui premiu Tony pentru rolul din "The Boy From Oz", are reputatia unui actor talentat, care a fost distribuit in roluri diverse, in filme de actiune, precum "Cod de acces: Swordfish", franciza "X-Men" - pentru care a obtinut un premiu Saturn, in 2001 - si "Van Helsing", sau romantice - "Australia" (2008). Actorul a mai putut fi vazut in filme precum "Prestigiul", "Fantana" si in "Bomba zilei/ Scoop", de Woody Allen, unde a jucat alaturi de Scarlett Johansson.

Nascut la Sydney, Hugh Jackman a debutat ca actor intr-un serial de televiziune australian, in 1994. In 2008, Hugh Jackman a fost desemnat de revista People cel mai sexy barbat in viata, iar, in 2009, a prezentat gala premiilor Oscar.

Pentru rolul din "Mizerabilii" (2012), Jackman a fost nominalizat la premiile Oscar si BAFTA si recompensat cu un Glob de Aur pentru cel mai bun rol principal masculin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.