Viata extraordinara a renumitei dansatoare, cantarete si actrite de culoare Josephine Baker va fi ecranizata intr-un film in care rolul principal ar putea fi interpretat de cantareata Rihanna.

Sub lumina pala a reflectoarelor de pe scena, Josephine Baker a aparut in fata publicului de la Paris complet goala, cu doar cateva pene de flamingo plasate in "zonele strategice". Partenerul ei de dans a purtat-o in brate, cu capul in jos, cu picioarele ei lungi si fine pozitionate intr-un spagat perfect. A lasat-o jos, iar ea a inceput sa danseze. In timp ce lumina ii mangaia pielea cafenie, trupul ei parea ca se topeste, in timp ce Josephine se incolacea in jurul partenerului ei. Era, asa cum isi amintea mai tarziu, pierduta in erotismul momentului, "intoxicata...condusa de forte intunecate pe care nu le cunostea", tremurand din tot trupul in momentul culminant al dansului.

Pentru cateva clipe, publicul din Paris a ramas tacut, impietrit. Apoi, s-a ridicat in picioare ca o singura fiinta si a erupt intr-o explozie de aplauze frenetice, scrie MEDIAFAX.

Josephine Baker a fost denumita "Black Venus" ("Venus cea neagra"). Picasso a spus ca este "Nefertiti din zilele noastre". Scriitorul Ernest Hemingway a spus ca Josephine Baker era "cea mai senzationala femeie pe care a vazut-o cineva vreodata".

Acel spectacol a fost inceputul carierei sale extraordinare. Josephine Baker, fetita dintr-un ghetou din St. Louis, a devenit una dintre cele mai mari dive din toate timpurile, o legenda a Epocii Jazz-ului, talentata si stralucitoare, insa si decadenta si amorala.

In prezent, tot ce isi amintesc oamenii despre ea este faptul ca a dansat goala, cu exceptia faimosului ei tutu confectionat din banane (false).

In vara acestui an, o noua piesa de teatru despre Josephine Baker, regizata de Phyllida Law - mama actritei Emma Thompson - a captivat publicul de la Londra prin povestea vietii extraordinare a celebrei artiste americane.

Citeste si:
„Război Civil” iminent la cinema, din 12 aprilie
„Război Civil” iminent la...

Un film despre viata si cariera ei va fi lansat anul viitor, iar presa de specialitate afirma ca rolul principal va fi interpretat de cantareata Rihanna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.