Politia Gorj a deschis o ancheta in cazul incidentului in urma caruia si-a pierdut viata mama Monicai Gabor, care a fost lovita in cap de o bucata de stanca desprinsa de pe versanti, la aproximativ o suta de metri distanta de Pestera Polovragi, pe Cheile Oltetului, relateaza MEDIAFAX.

"Se fac cercetari pentru a stabili cu exactitate toate imprejurarile in care s-a produs acest deces si pentru a elimina orice posibile speculatii ulterioare", a declarat, joi seara, purtatorul de cuvant al Politiei Gorj.

Trupul neinsufletit al mamei Monicai Gabor a fost preluat de la locul incidentului de catre legisti, fiind transportat la Serviciul de Medicina Legala Gorj, unde va fi facuta necropsia pentru a stabili cauzele decesului, dupa care rudele o vor putea duce pe femeie acasa, la Bacau, pentru inmormantare.

Primarul din Polovragi, Stefan Fasuiescu, spune ca incidentul in urma caruia a murit mama Monicai Gabor a avut loc pe un drum neasfaltat, la aproximativ o suta de metri distanta de Pestera Polovragi, pe Cheile Oltetului, unde aceasta se afla impreuna cu un grup de 17 turisti veniti de la Bacau.

Primarul Stefan Fasuiescu a mai afirmat ca in zona versantii, inalti de zeci de metri, nu sunt acoperiti cu plasa, intrucat din cauza vegetatiei si a peretului drept al stancii acest lucru este imposibil. Fasuiescu, aflat la al patrulea mandat, a precizat ca de cand este la conducerea Primariei Polovragi nu au mai fost inregistrate astfel de incidente in zona.

La randul sau, seful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, a declarat ca in zona nu au mai fost inregistrate pana acum caderi de pietre.

Grupul te turisti din care facea parte si Veronica Bulai a innoptat la manastirea Polovragi iar dupa amiaza, dupa ce a vizitat Pestera Polovragi, in drum spre Cheile Oltetului la cererea Veronicai soferul microbuzului a oprit, scrie libertatea.ro.

"Pe drumul spre Cheile Oltetului, doamna Bulai mi-a cerut sa opresc ca sa coboare si sa faca poze. Odata cu ea au mai coborat patru-cinci persoane. De pe versant au inceput sa cada pietre. Mama Monicai a fost lovita in cap de un bolovan de aproape sapte kilograme. Pur si simplu i-a crapat capul. A murit pe loc", a declarat soferul microbuzului.

"Rana provocata de bolovan a fost fatala, este vorba de o fractura deschisa de craniu", a mai spus aceasta. Alte doua femei din grup au fost ranite usor, acestea au refuzat internarea.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.