In ultimii patru-cinci ani, Serban Huidu l-a imprumutat pe socrul lui cu o suma echivalentul a peste un milion de euro. In schimb, Vintila Matei a trecut pe numele lui Huidu o constructie ruinata in Covasna.

Firma lui Vintila Matei, Conimpex Company SRL, si-a declarat insolventa pe 8 martie 2012 si a intrat in administrarea lichidatorului judiciar KPMG Restructuring SPRL, scrie ziarulring.ro.

Acum doua luni, noul administrator al firmei a atacat in instanta „actele frauduloase" prin care ruina e cedata in contul imprumutului oferit de Hodoronc-Tronc Production SRL, societate detinuta de Serban Huidu.

Serban Huidu a declarat ca prefera sa cedeze ruina si sa se inscrie pe lista celor care au de primit bani, chiar daca astfel va recupera doar o mica parte din suma.

"Am imprumutat firma socrului meu cu peste patru milioane de lei, suma adunata in patru-cinci ani. Din pacate, n-a avut sa-mi inapoieze banii si mi-a dat o creanta care s-a dovedit a fi oneroasa. (...) Prin proces, cei de la KPMG vor sa anuleze actul prin care Conimpex cedeaza firmei mele aceasta creanta si sa recupereze ei ce pot, iar eu sa ma inscriu la masa credala. N-am atacat, acte de genul acesta se pot anula doar prin hotarare judecatoreasca, e doar o formalitate", a explicat fostul carcotas.

Firma lui Vintila este declarata falimentara inca din luna februarie. De atunci, fostul senator este tarat prin tribunale de cateva luni de catre creditori, fiind acuzat ca nu si-a respectat obligatiile contractuale.

In vara anului trecut, Vintila Matei a fost implicat la randul sau intr-un accident. Aflat la volanul unui bolid de lux, marca Nissan, a intrat pe contrasens si a spulberat o alta masina, un Logan. Accidentul s-a produs tot in curba si tot din cauza vitezei excesive. Printr-un miracol, desi Loganul a suferit dauna totala, victimile au scapat cu viata.

Fostul senator, care nu s-a ales cu nicio zgarietura in urma accidentului, nici macar nu a coborat din masina sa vada daca pasagerii din Logan mai traiesc sau daca au nevoie de ajutor. Patru persoane au fost ranite in urma accidentului, scrie adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.