Scriitorul Mircea Cartarescu a castigat Premiul International pentru Literatura la festivalul de profil care se va desfasura in orasul sarb Novi Sad la sfarsitul lunii august, anunta Asociatia scriitorilor din Vojvodina, citata de agentia de presa Tanjug, relateaza site-ul InSerbia.info.

"Criticii il considera pe domnul Cartarescu unul dintre cei mai distinsi autori postbelici, iar anul trecut a fost candidat la Premiul Nobel pentru Literatura", a remarcat Jovan Zivlak, directorul Festivalului International de Literatura de la Novi Sad, transmite MEDIAFAX.

"Aceasta distinctie majora nu reprezinta doar o recunostinta acordata unui exceptional scriitor individual, ci si o recunostinta fata de o cultura vitala, care si-a reafirmat constant puterea si maretia, in pofida dificultatilor intampinate", a adaugat Zivlak, reamintind ca Mircea Cartarescu a publicat peste 20 de carti de poeme si proza, traduse in multe limbi.

Romania este invitata de onoare la Festivalul International de Literatura de la Novi Sad, care se va desfasura in perioada 26 - 29 august.

In iulie, Mircea Cartarescu a castigat Spycher - Literaturpreis Leuk in Elvetia, distinctia urmand sa ii fie inmanata la inceputul lunii septembrie. Mircea Cartarescu este laureatul premiului literar "Giuseppe Acerbi", Castel Goffredo, Italia - 2005, al Premiului International pentru Literatura de la Vilenica - 2011 si al Premiului International pentru Literatura "Haus der Kulturen der Welt" 2012, Berlin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.