Decizia revistei Rolling Stone de a pune pe coperta o fotografie a lui Johar Tarnaev, presupusul autor al atentatului de la Boston, a generat un val de proteste pe Internet, relateaza MEDIAFAX.

Fotografia de coperta este o poza pe care Tarnaev si-a realizat-o singur cu telefonul mobil si pe care a postat-o online, aceasta fiind preluata de numeroase publicatii dupa atac.

Dar coperta Rolling Stone este rezervata in general starurilor rock si celebritatilor. In plus, fotografia este insotita de urmatorul text: "Atacatorul. Cum un elev popular, promitator a fost condus la esec de familia sa, a alunecat in islamul radical si a devenit un monstru".

Numarul controversat va fi pus in vanzare la 3 august, dar mesajul de pe Facebook al revistei in care este prezentata coperta stransese peste 4.700 de comentarii pana miercuri dimineata.

Coperta a atras comentarii si din partea miscarii "Free Johar", care subliniaza, pe Twitter, ca acesta este nevinovat pana nu i se va dovedi vinovatia.

Forbes remarca faptul ca editorii revistei ar dori sa repete succesul din 1970 cand l-au pus pe coperta pe 1970 si au castigat un premiu National magazine Award. Daca asta s-a dorit, atunci efectul este total opus, deoarece acum unii distribuitori refuza sa puna in vanzare revista. CVS, un lant de magazine si farmacii cu vanzari de 123 de miliarde de dolari, a anuntat ca nu va vinde numarul controversat al revistei.

"CVS a decis ca nu va scoate la vanzare numarul cel mai nou al revistei Rolling Stone care prezinta o imagine pe coperta a suspectului de la Maratonul Boston. Suntem o companie cu radacini in New England si o prezenta puternica in Boston si nu consideram ca distribuirea acestei reviste ar arata respect victimelor atacului si apropiatilor lor"
, se arata intr-o declaratie a firmei.

Johar Tarnaev se afla momentan la inchisoare si recent a fost adus in fata judecatorului pentru prima data. El ar putea deveni al 60-lea condamnat la moarte si al patrulea executat la nivel federal, in aproape 40 de ani, in Statele Unite, daca va fi condamnat si executat pentru dublul atentat din Boston, potrivit Centrului de informatii privind pedeapsa capitala (DPIC).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.