Starul rock Bono, care este si un cunoscut activist impotriva saraciei, a primit cea mai inalta distinctie culturala franceza, pentru contributia adusa industriei muzicale si pentru faptul ca si-a folosit celebritatea pentru a promova diverse cauze umanitare.

Astfel, solistul trupei irlandeze U2 a primit insemnele de Comandor al Ordinului Artelor si Literelor din mainile ministrului francez al Culturii, Aurelie Filippetti, in cadrul unei ceremonii care a avut loc marti, la Paris.

"Dincolo de medalii si dincolo de cuvinte, v-ati angajat propria persoana, v-ati dedicat celebritatea si cariera drept chezasie in unul dintre cele mai importante razboaie din timpurile noastre. Nu de dragul de a face caritate, ci in numele dreptatii", a declarat Aurelie Filippetti.

Bono, al carui nume real este Paul Hewson, a spus ca aceasta distinctie reprezinta o onoare uriasa pentru el si ca ea apartine intregii trupe U2.

"Eu am doar cea mai mare gura si cea mai zgomotoasa voce, insa muzica pe care noi o facem provine de la fiecare dintre noi", a declarat artistul irlandez, scrie MEDIAFAX.

Printre celelalte personalitati recompensate de-a lungul anilor cu acest titlu, acordat pentru prima data in 1957, se afla artisti celebri, precum David Bowie, Sean Connery, Roger Moore, Bob Dylan, Bruce Willis si Shakira.

Bono, in varsta de 53 de ani, a primit numeroase premii pentru muzica pe care o creeaza si pentru diversele campanii umanitare in care se implica, dupa ce a infiintat trupa U2 in urma cu 37 de ani, fiind inclusiv nominalizat de cateva ori la premiul Nobel pentru pace.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.