George Lucas, creatorul francizei "Razboiul Stelelor", a fiost decorat de presedintele Barack Obama in cadrul unei ceremonii speciale, relateaza MEDIAFAX.

Cineastul american George Lucas, creatorul francizei cinematografice "Razboiul Stelelor/ Star Wars", s-a aflat printre cele 24 de personalitati din universul artelor si al industriei de divertisment care au fost decorate de presedintele Barack Obama, miercuri, la Casa Alba, informeaza AFP.

Muzicianul Herb Alpert, legenda R&B Allen Toussaint, scriitoarea Joan Didion si jurnalistul sportiv Frank Deford s-au numarat printre personalitatile decorate cu Medalia nationala pentru arte si litere, la aceasta ceremonie organizata la Casa Alba, in timpul careia presedintele american a tinut sa laude ideile revolutionare ale cineastului George Lucas si calitatea efectelor speciale create de acesta.

Barack Obama a "iesit" putin din afara textului oficial atunci cand l-a felicitat pe George Lucas, reamintind faptul ca acesta a reusit "sa ofere iluzia ca navele zburau cu adevarat in spatiu".

"Imi amintesc cand am vazut prima data «Razboiul Stelelor»... O intreaga generatie crede ca efectele speciale au semanat dintotdeauna cu ceea ce sunt ele astazi. Dar pe atunci, in epoca, puteai inca sa vezi sforile atasate de machetele navelor spatiale
", a glumit liderul american, provocand cateva zambete in public.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.