Trompetistul si compozitorul polonez de jazz Tomasz Stańko va concerta, pe 4 iulie, in Piata "George Enescu" din Bucuresti, cu ocazia festivalului ArCuB Live Open Air - Jazz, Blues & More, anunta Institutul Polonez.

Astfel, la festivalul ArCuB Live Open Air - Jazz, Blues & More (3 - 7 iulie), Tomasz Stańko va prezenta cel mai recent album al sau, "Wisława", alaturi de David Virelles - pian, Ben Street - contrabas si Gerald Cleaver - percutie.

Tomasz Stańko este recunoscut ca unul dintre cei mai importanti artisti de jazz polonezi, acesta avand un impact semnificativ asupra dezvoltarii si realizarilor scenei de jazz poloneze. Tonul distinct, melancolia slava si atmosfera placuta care definesc muzica sa sunt atuurile artei lui Stańko, sunetul trompetei sale devenind inconfundabil.

Artistul a inregistrat, pana in prezent, aproximativ patruzeci de albume de autor si a compus muzica pentru mai multe filme si piese de teatru. A concertat in intreaga lume, interpretand si inregistrand alaturi de Cecil Taylor, Jan Garbarek, Peter Warren, Stu Martin, Edward Vesal si multi altii. Tomasz Stańko este primul muzician care a obtinut Premiul European pentru Jazz (2003).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.