Stilistii italieni Domenico Dolce si Stefano Gabbana au fost condamnati, miercuri, de Tribunalul din Milano la o pedeapsa de un an si opt luni de inchisoare pentru frauda fiscala, a anuntat presa italiana.

Parchetul ceruse la sfarsitul lunii mai o pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare, in acest proces, in prima instanta. Dupa ce au aflat decizia instantei, avocatii apararii au anuntat ca vor face apel, fapt care suspenda executarea pedepsei.

Cei doi stilisti italieni, printre ai caror clienti se afla numeroase vedete de prim rang precum Beyonce si Madonna, au respins intotdeauna acuzatiile care le-au fost aduse. Verdictul anuntat miercuri ii condamna pe Domenico Dolce si Stefano Gabbana si la plata unei amenzi catre fiscul italian in valoare de 500.000 de euro, scrie MEDIAFAX.

In acelasi proces, in afara de cei doi creatori de moda, alti patru acuzati au fost condamnati la pedepse de cel putin doi ani de inchisoare cu suspendare. Printre acestia se afla fratele lui Domenico Dolce, Alfonso, si alti manageri ai casei italiene. Un al cincilea acuzat, Antoine Noella, a fost achitat.

Cei doi creatori de moda sunt acuzati de frauda fiscala prin intermediul unei serii de firme fantoma - inclusiv Gado, un acronim al numelor lor de familie - din Luxemburg, in 2004 si 2005, carora le-au incredintat controlul asupra marcilor din grupul lor, cu scopul de a evita fiscul italian, in conditiile in care acele firme erau in realitate administrate din Italia.

Tribunalul din Milano a retinut impotriva celor doi stilisti un singur delict, din cele doua, de care erau invinuiti, "nedeclararea anumitor venituri", renuntand la acuzatia de "declaratie falsa de venituri". In plus, din suma de 1 miliard de euro de care cei doi creatori au fost acuzati, initial, ca au sustras-o de la fiscul italian, tribunalul a retinut in final doar nereguli in valoare de 200 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.