Trupa britanica Black Sabbath a ajuns pentru prima data in fruntea topului american al albumelor Billboard 200, miercuri, la peste patru decenii dupa lansarea materialului ei discografic de debut in Statele Unite, informeaza Reuters.

Materialul discografic "13", al 19-lea album de studio lansat de Black Sabbath, a vandut 155.000 de copii in prima saptamana, potrivit datelor comunicate de compania Nielsen SoundScan, detronand fostul lider al topului Billboard 200, un album al trupei Queens of the Stone Age.

Black Sabbath, o trupa britanica al carei solist este Ozzy Osbourne, si-a lansat albumul de debut - care poarta numele formatiei - in America de Nord, in 1970, insa grupul britanic nu a ajuns niciodata pe primul loc in topul Billboard 200 intr-o cariera de 43 de ani.

"Aceasta veste este absolut uimitoare - nu ne-am fi imaginat niciodata ca s-ar fi putut intampla asa ceva", a declarat Tony Iommi, chitaristul si unul dintre membrii fondatori ai trupei. "Avem in sfarsit primul nostru album no. 1 in Statele Unite, iar acest fapt reprezinta o incredibila piatra de hotar pentru cariera Black Sabbath", a adaugat Ozzy Osbourne.

Duoul francez Daft Punk s-a mentinut pe locul al doilea in topul Billboard 200, cu albumul "Random Access Memories", iar pe locul al treilea se afla Justin Timberlake, cu albumul "The 20/20 Experience".

Duminica, reprezentantii de la Official Charts Company au anuntat ca trupa Black Sabbath a ajuns din nou pe primul loc in topul britanic, cu cel mai recent album al sau, "13", dupa o pauza record de aproape 43 de ani. Black Sabbath se aflase pentru ultima data in fruntea topului muzical britanic cu cel de-al doilea album de studio al formatiei, intitulat "Paranoid", lansat in septembrie 1970.

"13" este cel de-al 19-lea album de studio al formatiei britanice Black Sabbath si a fost lansat pe 7 iunie in Europa si pe 11 iunie in America de Nord.

Membrii legendarului grup britanic au inceput inca de anul trecut inregistrarile pentru noul album - primul material original dupa "Never Say Die!" din 1978.

Citeste si:
Alexandra Stan a încins atmosfera la petrecerea de lansare a noului...
Alexandra Stan a încins...

Inregistrarile pentru piesele de pe acest album au fost incetinite de problemele de sanatate ale chitaristului Tony Iommi, diagnosticat cu cancer, insa colegii lui spera ca acesta se va simti suficient de bine pentru a sustine alaturi de ei o serie de concerte in 2013.

Veteranii britanici au anuntat, in noiembrie 2011, ca trupa Black Sabbath se va reuni in componenta originala, incluzandu-l pe Ozzy Osbourne in calitate de solist, cu ocazia lansarii primului album din ultimii 33 de ani.

Ozzy Osbourne a fost concediat din trupa in 1979, iar dupa plecarea lui, trupa britanica a cunoscut numeroase schimbari de componenta. Cei patru muzicieni din componenta originala s-au mai reunit in 1998, cand au lansat albumul live "Reunion", si apoi au mai sustinut concerte impreuna, in anii 2000.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.