Filmele "Din dragoste cu cele mai bune intentii" de Adrian Sitaru, "Manusi rosii" de Radu Gabrea si "Buna, ce faci?" de Alexandru Maftei, vor fi proiectate in programul "Film Klub - Filme romanesti de azi", in iulie, la sediul Institutului Cultural Roman (ICR) din Budapesta.

In 2011, la Festivalul de la Locarno, filmul "Din dragoste, cu cele mai bune intentii", de Adrian Sitaru, a obtinut premiile pentru regie si cel mai bun actor in rol principal - Bogdan Dumitrache.

"Cu actori care joaca bine, in mare, cu cadre lungi sau cu filmarea din unghi subiectiv - tehnica pe care Sitaru a aplicat-o si la «Pescuit sportiv» si care a devenit o «semnatura» a sa - filmul pare ca va avea succes in festivaluri si ca isi va gasi un public in cinematografe. (...) Personajele pe care Sitaru le pune pe ecran si comportamentul lor ar putea sa se inscrie in portretul-robot al oricarui om de clasa mijlocie din lume. (…) Nimeni nu se indoieste de bunele intentii ale fiecaruia, dar, toate puse la un loc, intr-o stare de criza, pot duce la un sentiment de sufocare, in loc sa ajute", scria publicatia americana Screen Daily despre "Din dragoste cu cele mai bune intentii, scrie MEDIAFAX.

Filmul "Manusi rosii", de Radu Gabrea, este o adaptare a bestsellerului cu acelasi titlu al scriitorului Eginald Schlattner si prezinta ancheta la care a fost supus tanarul student sas Felix Goldschmidt, victima a campaniei masive de arestari dezlantuita de Securitatea romana in anii ce au urmat revolutiei din 1956, din Ungaria. Rolul principal este jucat de Alexandru Mihaescu, in distributia peliculei regasindu-se si Andi Vasluianu, Udo Schenk, Marcel Iures, Mircea Rusu, Dan Astilean, Ion Grosu, Victoria Cocias si Ioana Iacob.

Comedia romantica "Buna! Ce faci?", in regia lui Alexandru Maftei, prezinta povestea a doi soti care, dupa 20 de ani de casnicie, nu mai simt nici o atractie unul fata de celalalt. Fiecare dintre ei isi cauta iubirea in alta parte si, dupa cateva nopti de chat nebun, amandoi sunt convinsi ca si-au gasit amantul perfect pe net. Atractia pentru iubitul virtual e tulburata de sentimentul de vinovatie, insa nici unul nu banuieste ca partenerul de care s-a indragostit pe internet nu e deloc un necunoscut. Chiar daca deosebit de libertin in propriile relatii sexuale, baiatul lor de 17 ani este mai mult decat intrigat cand descopera idila parintilor lui.

Citeste si:
Biden speră că țara va putea reveni la o formă de viață normală...
Joe Biden speră că țara va...

Scenariul, inspirat de o stire publicata in revista Dilema Veche, ii apartine Liei Bugnar, muzica originala este compusa de Dragos Alexandru, iar imaginea este semnata de Radu Aldea. Rolurile celor doi soti sunt interpretate de Ionel Mihailescu si Dana Voicu, iar cel al fiului, de Paul Diaconescu. In roluri secundare apar Ana Popescu, Adrian Paduraru, Antoaneta Cojocaru, Ioan Andrei Ionescu, Ioana Abur, Adriana Trandafir sau Sabrina Iaschevici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.