Actrita Esther Williams, fosta campioana la natatie a Statelor Unite devenita o vedeta la Hollywood in anii '40 si '50, supranumita "Sirena Hollywoodului", a murit la varsta de 91 de ani, joi, in resedinta sa din cartierul Beverly Hills din Los Angeles.

Nascuta la Inglewood, in apropiere de Los Angeles, pe 8 august 1921, Esther Williams a inceput natatia la varsta de opt ani si a castigat la varsta de 17 ani proba de 100 metri liber la campionatele nationale americane.

Esther Williams ar fi trebuit sa participe la Jocurile Olimpice din 1940, dar acea editie a fost anulata din cauza celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Inotatoarea americana s-a lansat in industria de divertisment participand la show-ul acvatic "Aquacade", de Billy Rose, alaturi de un alt campion de natatie, Johnny Weissmüller, devenit celebru pentru interpretarea personajului Tarzan pe marele ecran, scrie MEDIAFAX.

Silueta ei atletica si gratioasa, asociata cu o franchete inedita in interviuri si costumele de baie uneori provocatoare i-au deschis usile marilor studiouri de la Hollywood, care se confruntau pe atunci cu numeroase dificultati cauzate de razboi si de criza economica.

Esther Williams a fost angajata de studiourile Metro-Goldwyn-Mayer din 1941 pana in 1955 si a debutat pe marele ecran in "Andy Hardy's Double Life" (1942), unul dintre rarele filme in care ea nu a jucat rolul unei inotatoare.

In "Million Dollar Mermaid" (1952), care spune povestea campioanei de inot sincron Annette Kellerman, Esther Williams a purtat nu mai putin de 28 costume de baie diferite, concepute special pentru ea. A captat privirile spectatorilor si in musicalul "Balul sirenelor" (1942) si a realizat in 10 ani 18 filme in care a jucat rolurile unor inotatoare.

Esther Williams a fost casatorita de trei ori. In 1940, s-a casatorit cu primul ei iubit, Leonard Kovner. Cu Ben Gage, un prezentator de radio care i-a devenit cel de-al doilea sot, a avut trei copii. Cel de-al treilea sot al ei a fost actorul Fernando Lamas, tot un campion de natatie, care a murit in 1982.

Citeste si:
Probleme pentru Oana Moșneagu și Vlad Gherman, înainte de nuntă! Ce...
Probleme pentru Oana Moșneagu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.