Serialul "Clanul Soprano", care prezinta viata de zi cu zi a unor mafioti din New Jersey, a fost desemnat show-ul cu cel mai bun scenariu din istoria televiziunii americane, depasind comedia "Seinfeld", clasata pe locul al doilea in aceasta lista.

Aceasta asociatie (Writers Guild of America/ WGA), alcatuita din scenaristi care lucreaza in cinematografie, televiziune si industriile new media, a alcatuit o lista cu cele mai bune 101 seriale TV din punct de vedere al scenariilor, pe baza voturilor exprimate de membrii sai, informeaza Reuters.

Comediile si dramele sunt reprezentate in mod egal in Top 10.

WGA a favorizat productiile de televiziune relativ recente. Doar unul din primele 10 seriale, "The Twilight Zone", clasat pe locul al treilea, a fost produs inainte de anii 1970, iar aproape jumatate din intreaga lista de 101 seriale au fost lansate in ultimul deceniu.

"Clanul Soprano", produs de postul de televiziune HBO, spune povestea mafiotului Tony Soprano, interpretat de James Gandolfini, care incearca din rasputeri sa pastreze un echilibru intre viata de familie si actiunile mafiote in care este implicat.

Celelalte comedii care se alatura serialului "Seinfeld" in top 10 sunt productii din anii '70-'80 - "All in the Family", "The Mary Tyler Moore Show", "M*A*S*H" si "Cheers".

Productiile dramatice "The West Wing", "The Wire" si "Mad Men" completeaza topul 10. De altfel, "Mad Men" este singurul show TV din topul 10 care nu s-a incheiat si ruleaza inca si in 2013.

Serialul de animatie "Familia Simpson" ocupa locul al 11-lea, urmat de productia din anii '50 "I Love Lucy".

"The Daily Show With Jon Stewart", clasat pe locul al 17-lea, a ocupat cea mai inalta pozitie dintre toate productiile de televiziune care ies din formatul comediilor sau dramelor realizate pe baza unui scenariu, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Jojo, în lacrimi în mediul online. Ce declarații a făcut despre...
Jojo, în lacrimi în mediul...

Aflat pe locul al 43-lea, serialul "Downton Abbey", produs de PBS, este cel mai bine clasat serial produs in afara Statelor Unite.

Desi cele mai multe dintre serialele incluse in aceasta lista au avut un mare succes la vremea lor si au avut un numar mare de sezoane, alte seriale cu o "viata" mult mai scurta, precum "Twin Peaks" (locul al 35-lea), "Friday Night Lights" (locul al 22-lea) si "Arrested Development" (locul al 16-lea), s-au descurcat si ele foarte bine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.